Brawn nem haragszik a dühös Barrichellóra - F1VILÁG.HU

Brawn nem haragszik a dühös Barrichellóra

HIRDETÉS

Ross Brawn nem tulajdonít különösebb jelentőséget brazil pilótája, Rubens Barrichello kirohanásának, aki a hétvégi futam után egyértelműen csapatát okolta azért, hogy nem sikerült győzelmet aratnia a Nürburgringen.

Ross Brawn nem tulajdonít különösebb jelentőséget brazil pilótája, Rubens Barrichello kirohanásának, aki a hétvégi futam után egyértelműen csapatát okolta azért, hogy nem sikerült győzelmet aratnia a Nürburgringen.

A brazil versenyző már a rajtnál felugrott az élre, és az első etapban magabiztosan vezetett, ám a Brawn nagy igyekezetében eltaktikázta magát, így végül csak a hatodik helyen futott célba a Német Nagydíjon.

“Hogy őszinte legyek, bárcsak repülőre szállhatnék, és hazautazhatnék. Senkivel sem akarok beszélni a csapatból, mert sok lenne a bla, bla, bla… és én ezt nem akarom hallani” – mondta Barrichello közvetlenül a futam után a BBC-nek.

Brawn azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget veterán pilótája kirohanásának, mert úgy érzi, hogy versenyzőjét elkapta a hév, és egyébként is már túltette magát a történteken.

“Egy frusztrált versenyző szavait hallhattuk” – mondta a csapatfőnök. “Mikor ennyi energiát belefektetsz egy versenybe, és a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt te elképzelted, nem csoda, hogy frusztrált és ideges leszel.”

“Mikor úgy szállsz ki az autóból, hogy megnyerhetted volna a versenyt, és nincs minden adat a birtokodban, megtörténik az ilyesmi. Most, hogy már letisztult a kép, és birtokába került az adatoknak, megértette, mi történt valójában, és már megbékélt.”

Brawn azt is elmondta, hogy Barrichellónak meg kell értenie, hogy egyszerűen nem volt elég gyors ahhoz, hogy felvegye a versenyt a Red Bull duójával, és megnyerje a versenyt, jóllehet az elején úgy tűnt, minden az ő kezére játszik, és Mark Webber büntetésével minden esélye megvan arra, hogy felállhasson a dobogó tetejére.

“Meg kell értenie, hogy mi történt. Csak a 11. leggyorsabb kört futotta meg a futamon. Bármilyen is legyen a stratégiád, egyszerűen nem nyerhetsz, ha a legjobb köröd csak a 11. leggyorsabb. Lehetetlenség, ezek a tények” – mondta a csapatfőnök, aki természetesen nem haragszik Barrichellóra.

“Rubens egy nagyon fontos tagja a csapatnak. Nagyon nehéz időket is átvészelt a csapattal, hűséges volt a csapathoz, tehát nagyon szoros a kapocs, és ez nem egy olyasvalami, amit a verseny után mondott néhány dühös szóval le lehetne rombolni.”

Brawn azonban tisztában van azzal, hogy mielőbb javítaniuk kell teljesítményükön, máskülönben elveszíthetik mindazt, amit a szezon első felében felépítettek, és mindkét bajnoki cím kicsúszhat a kezeik közül, ugyanis a Red Bull Racing rohamléptekben zárkózik fel mögöttük.

Hirdetés

“Nem voltunk elég gyorsak a hétvégi versenyen, és mielőbb reagálnunk kell erre, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor eldobjuk magunktól a világbajnoki címet. Meg kell értenünk, hogy mi a probléma” – tette hozzá a brit szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!