Verstappen vs. Ocon

Brawn: Nem szabad pánikba esnie a Ferrarinak

Fotó: Scuderia Ferrari
Nem szabad hirtelen felindulásból reagálnia és pánikba esnie a Ferrari csapatának a 2018-ban elveszített világbajnoki cím után – mondja a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn.

Nem szabad hirtelen felindulásból reagálnia és pánikba esnie a Ferrari csapatának a 2018-ban elveszített világbajnoki cím után – mondja a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn.

Brawn korábban éveken át volt a patinás olasz istálló technikai igazgatója, így pontosan tudja, min megy most keresztül Sebastian Vettel azok után, hogy biztossá vált, idén sem hódíthatja el az egyéni világbajnoki címet.

A szakember szerint viszont a Ferrarinak nem szabad kétségbe esnie, kőkeményen kell dolgoznia azért, hogy javítani tudjon azokon a területeken, melyen idén gyengébb volt a Mercedesnél.

„A Ferrarinak és Vettelnek most újra kell kezdenie a dolgokat, és csak annyit tehetnek, hogy megértik, mi ment félre” – idézi Brawn szavait a Speed Week.

„Aztán javítaniuk kell ezeken a területeken anélkül, hogy pánikba esnének, vagy hirtelen felindulásból reagálnának.”

A Ferrari egyébként a konstruktőri bajnoki címért még versenyben van, Brawn pedig azt mondja, pár éve nem sokan hittek abban, hogy az olaszok fel tudnak kapaszkodni a Mercedeshez.

„Alig 2 év alatt a Ferrari újra bajokesélyessé vált, amit nehéz volt elképzelni a hibrid éra elején. A Ferrarinak most előre kell lépnie, és nem szabad elsietnie a dolgokat.”

A korábbi F1-es csapatfőnök hozzátette, együttérez a vb-címet elveszítő Vettellel.

„A verseny utáni sajtótájékoztatón nagyon lesújtottnak tűnt, és abszolút meg is értem. Ha a cél, amit kitűztél magadnak a szezon során, elérhetetlenné válik, akkor utólag sok mindent lehet bánni.”

„Jól ismerem ezt a helyzetet, ugyanúgy első kézből tapasztaltam meg, ahogy ő.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek