Brawn: Nem veszíthet el több csapatot a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Brawn: Nem veszíthet el több csapatot a Forma-1

HIRDETÉS

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn elmondta, a Forma-1 nem engedheti meg magának, hogy több csapatot elveszítsen, miután a Super Aguri bejelentette, kiszáll a motorsportból.

A Honda csapatvezetője, Ross Brawn elmondta, a Forma-1 nem engedheti meg magának, hogy több csapatot elveszítsen, miután a Super Aguri bejelentette, kiszáll a motorsportból.

“Úgy gondolom, hogy minden egyes csapat elvesztése hatalmas érvágás Forma-1 számára” – mondta Brawn Isztambulban.

“Nem engedhetjük meg magunknak, hogy több csapatot elveszítsünk. Rengeteget dolgoztak, és sokat tettek a sportért az elmúlt években, de sajnos úgy alakult, hogy nem tudják tovább folytatni a versenyzést a királykategóriában. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült befektetőt találniuk, akivel tovább folytathatták volna.”

A Super Aguri vezetése kedden jelentette be, hogy elhagyja a Forma-1-et, miután nem sikerült egyezséget kötnie a Weigl Grouppal. A kiscsapat kiszállásával 10 gárda maradt a Forma-1-ben, pedig korábban úgy volt, hogy 12 alakulat száll majd harcba egymással a versenyeken, ugyanis a Prodrive is érvényes nevezéssel rendelkezett az idei évre.

“Először is, nagyon sajnálom, hogy elhagyja a sportot a Super Aguri, de ennek nem lesz kihatása csapatunkra. Úgy vélem, hogy Aguri Suzuki bejelentést tett Japánban, hogy nem sikerült elég pénzt szereznie a folytatáshoz, de ennek semmi köze nincs a mi csapatunkhoz” – magyarázta Brawn, aki védelmébe vette a Honda Racing ügyvezetőjét, Nick Fry-t, aki egyesek szerint felelős a Super Aguri kiválásáért.

“Biztos vagyok benne, hogy nem volt egyszerű számára ez az időszak. Immáron két éve dolgozott ezen a projekten, és rá kellett jönnie, hogy eljött a vég. Én annyit láttam, hogy Nick rengeteget dolgozott azon, hogy életben tartsa a csapatot, mindent megtett azért, hogy megoldást találjon a Super Aguri nehéz helyzetére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!