Verstappen vs. Ocon

Brawn: Nincs különbség Hamilton és Rosberg között

Bár Lewis Hamilton kedvezőbb pozíciót foglal el a világbajnoki tabellán, a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint Nico Rosberg idén semmivel sem teljesít rosszabbul, mint a 2008-as év legjobbja.


Bár Lewis Hamilton kedvezőbb pozíciót foglal el a világbajnoki tabellán, a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint Nico Rosberg idén semmivel sem teljesít rosszabbul, mint a 2008-as év legjobbja.

A brackley-i gárda versenyzői a szezon eddig eltelt részében három futamgyőzelmet arattak, ebből kettő Rosberg, egy pedig Hamilton nevéhez fűződik.

Ennek ellenére a brit pilóta 35 ponttal többet gyűjtött eddig német csapattársánál, és az időmérőn is 8:5 arányban legyőzte Rosberget.

A bajnokság elmúlt két versenyén Rosberg ismét jobbnak bizonyult Hamiltonnál, Brawn szerint pedig lényegében semmiféle különbség nincs a két pilóta között teljesítmény tekintetében.

„Mindkettejük esetében elég nehéz pontosan definiálni azt, amikor egyikük egy kis előnybe kerül, és megelőzi a másikat” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

„Azt hiszem, Szingapúrban Nico egy kicsit elégedettebb volt az egyensúllyal, az autó úgy teljesített alatta az időmérőn, ahogy várta, míg Lewis esetében talán nem így volt. De csak hajszálnyi volt a különbség. Nem arról van szó, hogy egyik versenyző katasztrofálisan teljesített, míg a másik nagyszerű napot tudhatott magáénak. Ez egész egyszerűen így normális, és jó látni, hogy mindketten jól teljesítenek.”

Brawn kifejtette, bízik abban, hogy ez a fajta egészséges rivalizálás folytatódik csapaton belül.

„Ha egyik versenyzőnk dominálna a csapatban, az azt jelentené, hogy a másik nem teljesít jól. Nálunk viszont mindkét pilóta remekel. Ami a csapatot illeti, mi pontosan azt szeretnénk, ha a két versenyző űzné-hajtaná egymást.”

„Mindkettejük számára ugyanazok az eszközök állnak rendelkezésre, mindkettejüknek nagyszerű mérnöki- és szerelőgárdájuk van, és jó látni, hogy ide-oda „pofozzák” egymást, tehát nincs gyenge láncszem a csapatban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek