Brawn: Olyan motorokat akarunk, melyekkel a versenyzők padlóig nyomhatják!

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, Styrian Green Carpet. Image shows managing director Ross Brawn (F1/ Motorsports). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

A Bahreini Nagydíj hétvégéjén egyeztettek a Forma-1 jövőjéről a királykategória csapatai, miután a Liberty Media ismertette elképzeléseit a mezőny tagjaival.

A sportág tulajdonosai mindent megtesznek azért, hogy látványosabbá és szórakoztatóbbá tegyék a versenyzést a 2021-től bevezetésre kerülő szabályokkal, az ezzel kapcsolatos víziókat osztották meg a csapatokkal néhány hete.

A javaslatok között szerepelt egy költségplafon bevezetése is, Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója pedig nemrég arról beszélt, az új motorgyártók bevonása is kiemelten fontos lenne.

„A mi nézőpontunk az, hogy jelenleg van négy motorgyártónk, akiknek nagy tiszteletben tartjuk elkötelezettségüket, de bizonyos tekintetben felvontuk a hidat, senki más nem tud csatlakozni” – mondta a szakember.

„A motorunk nagyon komplex és nagyon drága. A jelenlegi gyártók rengeteget invesztáltak beléjük, és természetesen szeretnék megvédeni ezeket a beruházásokat, mi pedig teljes mértékben értjük ezt.”

„De le kell engednünk a hidat, hogy új gyártók is csatlakozhassanak.”

Brawn szerint a Forma-1 csapatainak, a Liberty Mediának és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) együtt kell működnie ahhoz, hogy még nagyszerűbbé tegyék a száguldó cirkuszt.

„Nem gondolom úgy, hogy a Forma-1-ben minden kőbe van vésve. Be kell mutatnunk elképzeléseinket a csapatoknak, és meg kell kérnünk őket arra, hogy vegyék fontolóra ezeket. Ezek nem teljesen újabb, hiszen már eddig is rengeteg értekezés zajlott a csapatokkal.”

„Azt hiszem, elmondható, hogy a bevételi modell új volt, és végre letettük az asztalra a költségvetési plafonra vonatkozó nézeteinket. A csapatok teljes joggal mondták azt, hogy ’rendben, vannak ezek az ötletek a motorokra és az autókra vonatkozóan, de amíg nem látjuk a teljes képet, hogyan is véleményezhetnénk? Látnunk kell, hogyan áll össze a dolog’.”

„Chase [Carey] teljesen világossá tette, hogy a helyzetre nem a „megszoksz, vagy megszöksz” elv érvényesül. Ez a mi álláspontunk, és ha vannak jobb elképzeléseik a csapatoknak, vagy olyan ötletek, amiket mi nem fontoltunk meg, természetesen megvitatjuk velük.”

„Kívülről kell néznünk a Forma-1-et, és rá kell jönnünk, valójában milyen nagyszerű sportág is van a kezünkben. Nagyszerű versenymotorokat szeretnénk, olyanokat, melyekkel a versenyzők mindig padlóig nyomhatják.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!