Verstappen vs. Ocon

Brawn: Schumacher emberére akadt Rosbergben

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Ross Brawn úgy véli, Nico Rosberg idei teljesítménye Lewis Hamilton csapattársaként a bizonyíték arra, hogy Michael Schumacher az elmúlt három évben valójában sokkal jobb teljesítményt nyújtott annál, mint ahogy az olykor tűnt.


A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Ross Brawn úgy véli, Nico Rosberg idei teljesítménye Lewis Hamilton csapattársaként a bizonyíték arra, hogy Michael Schumacher az elmúlt három évben valójában sokkal jobb teljesítményt nyújtott annál, mint ahogy az olykor tűnt.

Schumacher 2010 és 2012 között versenyzett a Mercedes csapatánál, ám mindhárom évében alulmaradt csapattársával, Rosberggel szemben. A hétszeres világbajnokot idén Lewis Hamilton váltotta az alakulatnál, és bár az angol jelenleg kedvezőbb pozícióban áll a bajnoki tabellán, mint Rosberg, márkatársával ellentétben eddig csupán egyszer tudott nyerni idén.

Ross Brawn, a Mercedes AMG Petronas csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton érkezését követően jól látható, Rosberg valójában mennyire erős versenyző, és Schumachernek milyen nehéz dolga volt vele szemben az elmúlt években.

„Lewis remek referenciapontként szolgál a csapatnál, egy nagyszerű versenyzőről van szó, kinek képességei abszolút a legmagasabb szinten vannak, ezt jól tudjuk” – mondta a szakember az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott exkluzív interjújában.

„Azt gondolom, egy kicsit balszerencsés helyzetben voltunk Michaellel, hiszen nem voltak efféle referenciapontjaink. Michaelnek olykor nehéz dolga volt Nicóval. Hogy ez azért volt-e, mert Michael nem volt olyan jó, mint ő? Vagy, mert Nico jobb annál, mint ahogy azt az emberek gondolják? Úgy vélem, mostanra mindenki rájött arra, hogy Nico valójában jóval erősebb volt annál, mint azt sokan gondolták.”

Brawn kifejtette, ő a maga részéről mindig meg volt győződve arról, hogy Rosberg az élmezőnybe tartozik, éppen ezért egyáltalán nem lepte meg az elmúlt években látott formája.

„Én magam mindig nagy rajongója voltam Nicónak, és keményen küzdöttem azért, hogy megújítsuk a szerződését. Most úgy érzem, Lewis érkezése igazolt engem, hiszen az emberek arról beszélnek, milyen jó is Nico – és ezt mi mindig is tudtuk.”

A Mercedes csapatfőnöke hozzátette, versenyzőik – köztük Schumacher is – parádésan teljesítettek az elmúlt években, és az, hogy mindezidáig nem értek el komoly sikereket a Forma-1-ben, jobbára azért volt, mert egyszerűen nem építettek kellőképpen versenyképes autót.

„Soha nem fog előfordulni az, hogy versenyzőink miatt nem érjük el céljainkat – ha így lesz, az csak amiatt fog bekövetkezni, hogy nem építettünk elég erős autót, vagy, mert csapatként nem voltunk elég erősek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek