Brawn: Schumacher többet érdemel - F1VILÁG.HU

Brawn: Schumacher többet érdemel

HIRDETÉS

Ross Brawn mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy egyszer s mindenkorra véget érjen Michael Schumacher pechsorozata, miután a német versenyző egy újabb kieséssel zárta a Monacói Nagydíjat.



A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy egyszer s mindenkorra véget érjen Michael Schumacher pechsorozata, miután a német versenyző egy újabb kieséssel zárta a Monacói Nagydíjat.

Schumacher mindenkinél gyorsabb volt a szombati időmérőn a hercegségben, azonban csak a hatodik pozícióból rajtolhatott, ugyanis öthelyes rajtbüntetéssel várta a hétvégét, amiért kiütötte Bruno Sennát a Spanyol Nagydíjon.

A hétszeres világbajnok már a rajtnál ütközött Romain Grosjeannal, majd a hetedik helyen autózott, mikor egy üzemanyagnyomás-probléma miatt feladni kényszerült a küzdelmet.

Schumacher az idei évben eddig mindössze két pontot szerzett, és négyszer esett ki a hat verseny alatt. Ausztráliában a váltója adta meg magát, Kínában elvesztette egyik kerekét, Bahreinben pedig DRS problémákkal szenvedett az időmérőn.

Brawn azonban úgy érzi, Schumacher ennél jóval többet érdemel.

„Csalódás az egész, mert nagyon jól teljesített az egész hétvégén, és minden esélye megvolt arra, hogy értékes pontokat szerezzen” – mondta a szakember. „Mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy a soron következő Kanadai Nagydíjtól elimináljuk a problémáit.”

A Mercedes motorsport igazgatója, Norbert Haug azonban elmondta, hogy a monacói futam legalább bizonyította, hogy Schumacher igenis képes lehet újra győzni, amennyiben a szerencse is mellé áll.

„Sajnálom Michaelt. Ezen a hétvégén egyértelműen bizonyította, hogy igenis megvan a sebessége ahhoz, hogy újabb győzelmet arasson” – mondta a német szakember.

Hirdetés

Maga az érintett elmondta, hogy bár csalódott, de a monacói hétvége magabiztosságot adott számára, hiszen egyértelmű jelét mutatta, hogy igenis számolni kell vele a szezon hátralévő részében.

„Mit is mondhatnék?” – tette fel a költői kérdést Michael. „Bosszantó, hogy ilyen módon kellett befejeznem a versenyt. Csalódott vagyok, mert titkon dobogós helyezésben bíztam. Viszont sem a technikai problémával, sem a rajtnál történt balesettel nem tudtam mit kezdeni.”

„A pozitív dolgokat fogom magammal vinni a következő hétvégére. Kanada feküdni fog nekünk, és bízom abban, hogy egy normális, tiszta versenyünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!