Brawn szerint csak megbotlott a Mercedes Bahreinben - F1VILÁG.HU

Brawn szerint csak megbotlott a Mercedes Bahreinben

HIRDETÉS

A bahreini gyengélkedés ellenére nem estek pánikba a Mercedes Forma-1-es csapatánál – Ross Brawn, a gárda első embere biztos benne, az európai helyszíneken összekapják magukat.


A bahreini gyengélkedés ellenére nem estek pánikba a Mercedes Forma-1-es csapatánál – Ross Brawn, a gárda első embere biztos benne, az európai helyszíneken összekapják magukat.

Azt követően, hogy Lewis Hamilton Kínában és Malajziában is dobogóra állhatott, Brawn kifejtette, Bahreinben igazi erőpróba vár csapatára, ha ugyanis a sivatagi versenypályán ütőképes lesz a Mercedes, úgy a szezon további versenyein is számolni kell vele.

Bahreinben azonban a Mercedes pilótái küszködtek – bár Nico Rosberg pole pozíciót szerzett az időmérőn, a másnapi futamon a W04-es versenygép borzasztó gumikezelése miatt végül csak kilencedikként ért célba, míg csapattársa, Hamilton sem tudott beleszólni az élen zajló küzdelmekbe.

Brawn bevallotta, alulteljesítettek múlt vasárnap, ám véleménye szerint problémáikat egyszerűen az okozta, hogy nem tudták megfelelő tartományban működtetni az abroncsokat.

„Hogy őszinte legyek, nem számítottunk arra, hogy ilyen nehéz dolgunk lesz. Rosszabb volt, mint vártuk” – ismerte el a neves szakember az AUTOSPORT című angol szaklapnak adott nyilatkozatában.

„Tudtuk, mielőtt megérkeztünk, hogy amennyiben jól alakulnak a dolgok, az nagyon biztató lesz. De szerintem nem vagyunk annyira lemaradva, mert a futam második felében, amikor egy kicsit lehűlt a hőmérséklet, Lewis képes volt felvenni a kesztyűt. Kétségtelen, hogy a verseny első szakaszában küszködött.”

Amikor arról faggatták, a Mercedes megismételheti-e tavalyi visszaesését, Brawn így felelt: „Szerintem most egy kicsit más a helyzet. A nyers teljesítmény ugyanis megvolt, csak túlhevítettük a gumikat.”

A csapatfőnök elárulta, a Mercedesnek továbbra is gondot okoznak a Pirelli abroncsai, így nagyon sok múlik a környezeti hőmérsékleten.

„Lehetnek még ilyen versenyeink, ha nem tudunk javítani ezen a területen. Ha valaki az egyik végleten helyezkedik el, akkor hamarabb el is éri a határt, amikor a gumikra befolyással van a hőmérséklet is. Mindenkinek lehetnek problémái, csupán a hőmérséklettől függ.”

„A szezon kezdete biztatóan alakult, mert nem voltak ilyen problémáink, és még Malajziában is sikerült megfelelő megoldást találnunk. Bahreinben viszont ez nem jött össze, pénteken és szombat délelőtt sem tudtuk meg, hogy miképp fog alakulni a vasárnapi verseny.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!