Brawn szerint jövőre is előnyben lesz a Red Bull - F1VILÁG.HU

Brawn szerint jövőre is előnyben lesz a Red Bull

HIRDETÉS

A Mercedes Forma-1-es alakulatának csapatfőnöke, Ross Brawn bevallotta, komolyan aggódnak amiatt, hogy a Red Bull 2014-ben is domináns formát mutat majd a száguldó cirkuszban.


A Mercedes Forma-1-es alakulatának csapatfőnöke, Ross Brawn bevallotta, komolyan aggódnak amiatt, hogy a Red Bull 2014-ben is domináns formát mutat majd a száguldó cirkuszban.

A Milton Keynes alakulat az Indiai Nagydíjon, három futammal a bajnokság vége előtt biztosította be világbajnoki elsőségét úgy az egyéni, pont a konstruktőri küzdelmek tekintetében – így négy éve veretlen már a száguldó cirkuszban.

Miután jövőre jelentősen változnak a technikai szabályok a királykategóriában, sokan abban reménykednek, az erőviszonyok is átalakulnak majd.

Ross Brawn, azonban elárulta, aggódik amiatt, hogy az energiaital-gyárosok jövőre is verhetetlenek lesznek.

„Az általam megfigyeltek alapján a bajnokság második felében nyert teljesítményüket át tudják majd menteni a jövő évre is” – mondta a Mercedes csapatfőnöke az AUTOSPORT-nak.

„Hirtelen olyan autójuk lett, mely olykor még a végsebességek tekintetében is élen jár, pedig erre nemigen volt példa évek óta. Sikerült javítaniuk ezen a területen, ha pedig ezt át tudják menteni a következő szezonra is, akkor nagy kihívás vár ránk.”

„Jövőre bizonyos tekintetben tiszta lappal kezdünk, de azért nem felejtünk el dolgokat. Szóval azok a dolgok, melyeket megváltoztattak az idei autón, jövőre is alkalmazhatóak lesznek.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner meg van győződve arról, nem kerülnek bajba amiatt 2014-ben, hogy az idei szezon második felében olyan sok energiát fordítottak jelenlegi autójuk fejlesztésére.

„Az idei bajnokságban már elvégeztük a feladatunkat, és bármit is sikerült elérnünk 2013-ban, az csak hasznunkra válhat jövőre” – mondta a szakember.

Hirdetés

„Milton Keynes-ben már minden figyelmünket a jövő évi kihívásoknak szenteljük, de még rengeteg dolgot tanulhatunk az idei autóval is.”

„A rivális csapatok emellett még érintettek a konstruktőri második helyért vívott küzdelemben. Nekünk már nem kell részt vennünk ebben a harcban, úgyhogy minden erőnkkel 2014-re fókuszálhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!