Brawn szerint nem kellene változtatni a gumiszabályokon - F1VILÁG.HU

Brawn szerint nem kellene változtatni a gumiszabályokon

HIRDETÉS

Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke úgy véli, időt kellene még adni az új gumiszabályoknak ahelyett, hogy jövőre ismét változtatnak rajtuk.


Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke úgy véli, időt kellene még adni az új gumiszabályoknak ahelyett, hogy jövőre ismét változtatnak rajtuk.

Ahogyan arról nemrégiben beszámoltuk, a Forma-1 új gumiszállítója, a Pirelli szeretné, ha jövőre módosítanának az abroncsokra vonatkozó regulákon oly módon, hogy hat garnitúra lágyabb, valamint öt garnitúra keményebb keveréket bocsátanának a csapatok rendelkezésére egy-egy versenyhétvégén.

Az olasz vállalat szerint erre azért van szükség, mert a jelenlegi szabályozás – azaz hat szett keményebb, és öt szett lágyabb abroncs – miatt a csapatok pazarolják a gumikat, azokból ugyanis egy garnitúra szinte mindig megmarad a verseny végén.

„Lehetetlen befejezni úgy egy versenyt, hogy ne maradjon gumi” – véli a Mercedest irányító Ross Brawn, aki szerint a jelenlegi szabályok úgy jók, ahogy vannak.

„Ha elő is fordult ilyen, az azért volt, mert az események miatt kifogytunk az abroncsokból. Azt gondolom, nagyon is jó a szabály idén, és nagyon óvatosnak kell lennünk, mielőtt alapvető változtatásokat eszközölünk a gumik felhasználása terén, hiszen ez az egyik erőssége az idei évnek.”

A szakember érvei ellenére a Versenyzők Szövetsége (GPDA) szeretne mélyebb információkat kapni a gumiügyről.

„Egyszerűen csak szeretnénk, ha mi is érintettek lennénk a dologban” – fogalmazott Rubens Barrichello, a tömörülés elnöke.

„Szeretnénk alacsonyan tartani a költségeket, szem előtt tartva természetesen a biztonságot is. Ez az, amiért levelet intéztünk a Pirellinek.”

Brawn mindazonáltal úgy véli, legalább egy évet várni kellene, hogy kiderüljön, valóban problémásak-e az idei regulák.

Hirdetés

„A versenyek izgalmasak. A gumik nem tartanak örökké, ahogy azt szeretnénk. Elég jók ahhoz, hogy élvezetes versenyzést lássunk, szóval miért változtatnánk rajtuk? Én így gondolom. Várjuk meg, hogy alakulnak a dolgok jövőre!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!