Fotó: Pirelli
HírekKiemelt

Brawn: Szürreális, amit Hamilton művelt idén

Teljesen „szürreális” szintet ért el 2018-ban Lewis Hamiltont – olyat, amellyel annak idején Ayrton Senna és Michael Schumacher is igazán magasra tette a mércét – mondja Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

Hamilton 2018-ban ötödik világbajnoki címét szerezte meg: 21 versenyből 11-et megnyert, habár a Mercedesre idén a Ferrari és a Red Bull is komoly nyomást gyakorolt.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn kiemelte Hamilton „egészen kivételes” pole-körét Szingapúrból, mely pálya a papírforma szerint egyáltalán nem feküdt a Mercedesnek.

„Néha van egy olyan versenyző a mezőnyben, aki olyan teljesítményt húz elő a kalapból, amire egyszerűen nem számítasz” – mondta Brawn az Autosportnak.

„Volt néhány alkalom, főleg az időmérőn, amikor Lewisnak ez sikerült. Egyszerűen lélegzetelállító volt. Ilyenkor csak néz az ember és nem tudja, honnan varázsolta elő.”

„Mindenki azt gondolja, tudja, hol van a mérce, és aztán hirtelen jön egy versenyző, aki magasabbra helyezi azt. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy olykor ezt láthattam Michael Schumacher esetében is. És láthattuk olyan versenyzőknél is, mint [Ayrton] Senna. És úgy gondolom, idén néhány alkalommal Lewis esetében is.”

„Az ilyen dolgokra emlékszik az ember, hiszen mérnökként szinte megmagyarázhatatlan, honnan jön az ilyen teljesítmény. Valami egészen szürreális szintre képesek, és mindig különleges, ha az ember ilyet lát egy versenyzőtől.”

Szólj hozzá!