Brawn: Tökéletes hétvége kell a győzelemhez - F1VILÁG.HU

Brawn: Tökéletes hétvége kell a győzelemhez

HIRDETÉS

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, csak akkor lesz esélyük a győzelemre Monacóban, ha újra tökéletes, problémamentes hétvégét tudnak teljesíteni.


A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, csak akkor lesz esélyük a győzelemre Monacóban, ha újra tökéletes, problémamentes hétvégét tudnak teljesíteni.

Miután a brackley-i gárda W03-as versenygépének tökéletesen fekszenek a lassú, illetve közepesen lassú kanyarok, Nico Rosberg és Michael Schumacher jó esélyekkel várhatja a hétvégi megmérettetést, bár utóbbi versenyzőnek komoly hátrányt jelent majd, hogy spanyolországi balesete miatt csak öt rajthellyel hátrébbról indulhat.

„Van két nagyszerű versenyzőnk, és úgy gondoljuk, hogy az autó elég jó – de mindennek össze kell jönnie” – fogalmazott Ross Brawn a Mercedes hétvégi esélyei kapcsán.

„Arra lesz szükségünk, hogy csütörtöktől kezdve szombaton át egészen vasárnapig keresztülvigyük a programot. Tavaly Nico balesetet szenvedett a harmadik edzésen, és emiatt vélhetően nem állt rendelkezésünkre elegendő információ a versenyre. A gumik aztán túlhevültek, így visszaesett.”

„Itt mindennek következménye van. Ha egyvalami rosszul sül el, mint például egy műszaki hiba, vagy egy versenyzői baki, akkor nem tudsz elég időt a pályán tölteni, ez pedig komoly következményekkel jár. Szóval kezdettől fogva kint kell lenni, jó programot kell teljesíteni.”

A szakember hozzátette, Monaco sem lesz kivétel, és a gumiknak ezúttal is komoly jelentőségük lesz majd.

„Barcelonában valami nem sikerült jól az időmérőn, így az év talán legrosszabb kvalifikációját teljesítettük. Az autónk általában jobb a lassú, illetve közepesen gyors pályákon, de a csapatok mindig különböző kompromisszumok szerint állítják be autóikat, és mindenki megpróbálja optimalizálni azokat az itteni feltételekhez. Szóval ez az előny nem lesz olyan jelentős.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!