Brawn türelmetlenül várja már, hogy jelentősen változzon az F1

Fotó: Singapore GP Media
Fotó: Singapore GP Media
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, türelmetlenül várja már, hogy minél nagyobb mértékben változzanak a száguldó cirkusz szabályai, ám jól tudja, a némileg lassabb folyamat, és a csapatokkal való konzultáció a helyes dolog.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, türelmetlenül várja már, hogy minél nagyobb mértékben változzanak a száguldó cirkusz szabályai, ám jól tudja, a némileg lassabb folyamat, és a csapatokkal való konzultáció a helyes dolog.

A korábban technikai igazgatóként és csapatfőnökként is bajnoki címeket nyerő Brawn egy egy ideje már segíti a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media munkáját – ő felügyeli többek között a 2021-ben érkező új szabályrendszer kialakítását is.

A szakember világossá tette, szoros versenyzést, izgalmasan kinéző autókat szeretne, valamint azt, hogy financiális szempontból is kiegyenlítettebb legyen a mezőny.

Az új szabályrendszer kialakítása azonban közel sem megy olyan gyorsan, mint azt Brawn remélte, ugyanakkor a sportigazgató szerint hiba volna elsietni a változtatásokat anélkül, hogy megegyeznének minden csapattal.

„Elégedett vagyok az iránnyal. A tempóval kevésbé” – mondta Brawn a Motorsport.com című lapnak.

„Nagy kihívást jelentett a dolgok előmozdítása, de tudom, mi a helyzet, és látom, mi történik. Pontosan tudom, hogyha nem kezdtünk volna bele a folyamatba, nem jutottunk volna el oda, ahol ma tartunk.”

„Természetesen türelmetlen vagyok, többet akarok. De szükséges, hogy a csapatok is be legyenek vonva, hogy megoldást találjunk velük közösen, és együttműködjünk az FIA-val. Szóval azt gondolom, jó irányba haladunk.”

„Azt gondolom, ez az első alkalom, hogy a Forma-1 ezt a hozzáállást választotta, és azt figyeli, hogyan lehetne javítani a sportágon számos területen. Még csak 2 éve járunk ezen az úton, de optimista vagyok, hogy a következő pár évben már látni fogjuk a munkánk előnyeit.”

Bár Brawn jelenlegi pozíciója nagyban eltér azoktól, melyekben korábban tevékenykedett az F1-ben, elmondása szerint nagyon élvezi a feladatait.

„Más a dinamika ebben a munkában” – mondta. „Egy csapatban megvannak a hullámhegyek és hullámvölgyek a versenyeken, ha pedig elég szerencsés vagy ahhoz, hogy versenyt nyerj, az óriási löket. De ha elbuksz egy futamot, az nagyon szomorú tud lenni. Szóval most nem éppen ez a helyzet, de megvan a saját versenyünk.”

„És a mi saját versenyünk az, hogy javítsunk az autókon, a sporton, szóval sokkal fokozatosabb a tempó. De igen, élvezem – élvezem, hogy a tagja lehetek ennek a csapatnak, és élvezem azokat a változtatásokat, amik most a Forma-1-ben történnek.”

„Szerintem lesz néhány jó évem, hogy eljussunk oda, ahová el akarunk jutni. Látom, hogy az irány jó, látom, hogy történnek dolgok.”

„Ahogy mondtam, jobban örülnék, ha gyorsabban történnének, de ez nem mindig lehetséges. Viszont sokkal jobb irányba halad az egész, mint akkor, amikor megérkeztem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Friss hírek