Brawn versenyképes autót ajándékozna Schuminak - F1VILÁG.HU

Brawn versenyképes autót ajándékozna Schuminak

HIRDETÉS

Versenyképes autóval lepné meg az immáron 42 éves Michael Schumachert a Mercedes GP Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn.


Versenyképes autóval lepné meg az immáron 42 éves Michael Schumachert a Mercedes GP Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn.

A hétszeres világbajnok január 3-án, hétfőn ünnepelte születésnapját, ám Brawn szerint a német versenyző mindennél jobban vágyik arra, hogy 2011-ben egy győzelemre esélyes autó álljon a rendelkezésére.

Schumacher számára ugyanis nem alakult jól a tavalyi szezon: a Mercedes teljesítménye nem volt elég jó ahhoz, hogy felvegye a versenyt a három élcsapattal – a Red Bull-lal, a Ferrarival és a McLarennel -, és mindemellett a német versenyzőnek is fel kellett vennie a ritmust.

Ross Brawn a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva a minap elmondta, meggyőződése, hogy idén egy jóval erősebb Schumachert láthatunk majd a versenypályán.

„Nem, nem gondolkodtam semmiféle születésnapi ajándékon Michael Schumacher számára, mert már tudom, mit szeretne kapni tőlem: egy versenyképes autót” – válaszolta a szakember arra a kérdésre, hogy meglepte-e valami különlegességgel születésnapja alkalmából jóbarátját.

„Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy Michael teljesítménye az elmúlt szezon végén nagyon biztató volt. Meggyőződésem, hogy sokkal jobban fog teljesíteni az idei évben.”

Habár komoly javulásban bízik, azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a Pirelli vadonatúj abroncsai Schumacher kezére játszanak-e majd a szezon során.

„Korai megmondani. Az Abu Dhabiban lezajlott teszten nem észleltünk komoly különbségeket teljesítmény tekintetében a Bridgestone abroncsaihoz mérten, de egyértelmű, hogy egy új beszállító érkezésekor az autókat hozzá kell igazítani. Sok változást fogunk látni a téli tesztek során.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!