Verstappen vs. Ocon

Brawn: Verstappen megmutatta, képtelen kezelni érzelmeit

Fotó: Bahrain International Circuit
Fotó: Bahrain International Circuit

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint Max Verstappen a hétvégi Brazil Nagydíjon megmutatta, hogy képtelen visszafogni magát, ha az érzelmeiről van szó.

Verstappennek kétnapos közösségi szolgálaton kell részt vennie, miután a Brazil Nagydíjon lökdösődni kezdett Esteban Oconnal. A dulakodás oka az volt, hogy a Force India versenyzője a versenyen vissza akarta venni körét az élen álló hollandtól, ám végül összeütköztek.

Max a parc fermében töltötte le haragját, fizikai kontakt lett a vége Oconnal” – mondta Brawn. „Nem volt egy felemelő látvány, és érthető az is, hogy nem volt magyarázható.”

„Az Oconnal történt incidens kegyetlen volt, de ezek után Max megmutatta, hogy ugyan a karrierjében hatalmas fejlődést mutatott, de még mindig képtelen kezelni az érzelmeit ilyen szituációkban, ez pedig egy lényeges következő lépés számára.”

„Erről beszélve nem szabad elfelejteni, hogy ő még mindig nagyon fiatal, és habár a magatartását semmi nem indokolja, a frusztrációját megérthetjük az incidenst követően. És a verseny végén – ezt sem szabad figyelmen kívül hagynunk – hatalmas teljesítményt nyújtott a holland.”

„Nem minden nap történik meg, hogy elmész két Ferrari és két Mercedes mellett. Az elmúlt 10 évben senki nem nyerte meg a Brazil nagydíjat a második sornál hátrébbról indulva, de Max nagyon közel került ehhez vasárnap.”

Verstappen és Ocon egyébként végül békét kötöttekAmellett, hogy a szituáció okozta idegességét megérti Brawn, elmondta, bízik benne, hogy Verstappen átértékeli a történteket, és többé nem láthatunk hasonló viselkedést tőle.

„Biztos vagyok benne, hogy Max tanulni fog abból, ami történt, és minden, amit ez eredményezett, beleértve a büntetést is, hozzájárul majd a fejlődéséhez – versenyzőként is, de leginkább férfiként.”

 

Kapcsolódó cikkek

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Verstappen: Remekül működött a Honda időmérős motormódja

A várakozásokon felül teljesített Max Verstappen és a Red Bull csapata az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén. A holland a 4. helyről rajtol vasárnap, elmondása szerint pedig a Honda időmérős motormódja remekül működött.

Verstappen nem tudja, hogy altat-e a Ferrari

Biztatóan indult a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj hétvégéje a Red Bull csapata számára: az istálló versenyzői a Mercedesek mögött zárták a pénteki nyitónapot.

Friss hírek