Brawn: Verstappennél „leszállt a vörös köd” - F1VILÁG.HU

Brawn: Verstappennél „leszállt a vörös köd”

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy gondolja, Max Verstappennek muszáj lesz tanulnia hibáiból annak érdekében, hogy egy napon világbajnok legyen a száguldó cirkuszban.
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid before the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21ZQ27ST12111 // Usage for editorial use only //

A holland versenyzőnek hullámzóan alakult a hétvégéje: az időmérőn két olyan kört is futott, mely elegendő volt a pole pozíció megszerzésére, ám mivel második nekifutásra nem lassított a Valtteri Bottas balesete miatt meglengetett sárga zászlóknál, 3 rajthelyes büntetést kapott.

A verseny rajtjánál aztán keményen küzdött, de összeütközött Lewis Hamiltonnal, később pedig a Bottasszal szembeni harcban defektet kapott, így a mezőny végére csúszott vissza. Végül a 6. helyen fejezte be a vasárnapi futamot.

„Max elkövetett néhány hibát, amikért nagyon nagy árat fizetett” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Az egész szombaton kezdődött, amikor figyelmen kívül hagyta a sárga zászlókat Valtteri Bottas Q3-as baleseténél, majd nyilvánosan elismerte, hogy nem csökkentette a sebességét. A vasárnapi versenyen aztán leszállt a vörös köd az első körben, amikor összeütközött Hamiltonnal a 2-es kanyarban, rögtön a rajt után.”

„Hogy tovább rontsa a helyzetét, összeszedett egy defektet valahogy az ambiciózus előzési manőver közben Bottas ellen néhány körrel később. És nagyjából ennyi is volt.”

„Nem sok vígaszt jelent az, hogy a 20. helyről felküzdötte magát a 6. pozícióba egy maratoni, 66 körös etappal a kemény gumikon. A holland megmutatta a korát, vagy éppen annak hiányát. Még mindig csak 22 éves, szóval rengeteg lehetősége van a fejlődésre.”

„Ami nagyon fontos, hogy tanuljon a hibákból – ami még egy 50 évesre is igaz, de egy 22 évesre még inkább. Meg kell nyerni azokat a versenyeket, amiket meg kell, és amiket nem, azokat nem muszáj – ahogy azt Lewis [Hamilton] is demonstrálta. Így válik világbajnokká az ember.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!