Brawnt nem lepte meg Schumacher sebessége - F1VILÁG.HU

Brawnt nem lepte meg Schumacher sebessége

HIRDETÉS

Ross Brawn elmondta, hogy egy cseppet sem lepődött meg azon, hogy Michael Schumacher azonnal felvette a ritmust, és három év kihagyás után úgy gördült pályára a téli teszt első napján, mintha egyetlen percet sem töltött volna távol a pilótafülkétől.

Ross Brawn elmondta, hogy egy cseppet sem lepődött meg azon, hogy Michael Schumacher azonnal felvette a ritmust, és három év kihagyás után úgy gördült pályára a téli teszt első napján, mintha egyetlen percet sem töltött volna távol a pilótafülkétől.

A hétszeres világbajnok hétfő délután megkezdte a munkát új csapatával, a Mercedesszel Valenciában, ahol már az első etapja után jobb időt ment, mint márkatársa, Nico Rosberg.

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e Schumacher kiváló szereplése, Brawn a következőket felelte: “Sokkal nagyobb meglepetés lett volna, ha nem úgy teljesít, ahogy teljesített a tegnapi nap folyamán.”

“Ez is bizonyította azt, amit felételeztünk, mégpedig azt, hogy versenyképes lesz. Nagyon lelkes volt, jó volt látni. Azonban soha nem aggódtam amiatt, hogy esetleg nem fog jól teljesíteni első napján, mert tudtam, hogy nincsen gond az önbizalmával.”

A Mercedes csapatfőnöke azonban védelmébe vette Rosberget, aki a délelőtt folyamán 39 kört teljesített, és végül hat tizeddel bizonyult lassabbnak, mint csapattársa. Brawn elmondta, hogy a német versenyzőnek problémája volt az ülésével, ezért sem tudott jobb időt autózni.

“Nagyon örülök annak, hogy mindkét versenyzőnknek lehetőséget adtunk az első napon arra, hogy kipróbálja az új autót. Nicónak problémája volt az ülésével, amit az éjszaka folyamán orvosolni fogunk, hogy kedden már minden rendben legyen ezzel, és ez ne hátráltassa” – magyarázta.

“Igazából volt egy versenyzőnk, aki nem érezte magát teljesen kényelmesen az autójában, és egy másik, aki már három éve nem versenyzett. Néhány edzésen és teszten ugyan részt vett (legutóbb pár hete egy GP2-es autóval), de három éve nem versenyzett komolyan.”

“Mindezek fényében nem gondolom, hogy Nico teljesítménye reprezentatív lenne. Azt pedig mindnyájan tudjuk, hogy Michael hihetetlenül gyors, és biztos vagyok abban, hogy még sokkal több van benne.”

Brawn egyébként nagyon jól ismeri Schumachert, hiszen mind a hét világbajnoki címéhez ő segítette a németet még a Benettonnál és a Ferrarinál. A csapatfőnök nem csoda, hogy tudja, milyen előnyt jelenthet a Mercedes számára a német versenyző jelenléte.

“Michael mindig is nagyon precízen le tudta írni, hogy mi történik, és mire van szüksége ahhoz, hogy jobb teljesítményre legyen képes” – magyarázta. “Jól vissza tudja adni a mérnököknek, hogy mit érez, és hogy milyen módosításokra van szüksége.”

Hirdetés

“Ez a tulajdonsága mindig is szembetűnő volt versenyzői karrierje során, és talán ebben is különbözik leginkább a többiektől, hiszen fantasztikus visszajelzéseket tud adni mérnökeinek, akiknek így sokkal könnyebb jobbá tenni az autót.”

Arra a kérdésre, hogy voltak-e már kérései és módosítási javaslatai a németnek, Brawn így felelt: “Ez egy állandó folyamat. Folyamatosan próbálod fejleszteni az autót, és megérteni, hogy a változtatások hatására mi történik.”

“Egyelőre elégedett az autóval, és egyetlen olyan területre sem mutatott rá, amin még dolgoznunk kellene, de biztos vagyok abban, hogy amint egyre jobban megismeri a versenygépet, és kezdi megtalálni a határokat, markánsabb véleménye lesz azokról a területekről, ahol még fejlődnünk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!