Megosztás:

A brazíliai támadásokról is értekeznek majd a Forma-1 csapatai

Több csapatot is támadás ért Brazíliában.
Több csapatot is támadás ért Brazíliában. © Pirelli

A Motorsport Világtanács (WMSC) soron következő ülésén a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a Forma-1 vezetői egyeztetéseket folytatnak majd a versenyek biztonságáról – mindezt azok után, hogy a múlt hétvégi Brazil Nagydíj helyszínén több csapatot is támadás ért.

Az interlagosi versenyhétvégén a Mercedes csapatának kisbuszát fegyveresek támadták meg – az eset során lövések is dördültek, és az egyik csapattag fejéhez fegyvert is szorítottak. Az incidensben szerencsére nem sérült meg senki, később azonban a Sauber, az FIA, valamint a Pirelli tagjait is támadás érte.

A Pirelli ráadásul a McLarennel még két tesztnapot eltöltött volna Interlagosban – a keddre és szerdára tervezett gumitesztet azonban végül biztonsági aggályok miatt törölték.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a történtek után részletes jelentést kért a Forma-1 kereskedelmi jogainak birtokosaitól az esetekkel kapcsolatban, ezeket pedig megvitatják majd a Motorsport Világtanács december 6-i ülésén.

A jelentéseket az FIA megosztja majd a többi széria szervezőivel is, a szövetség pedig ígéretet tett arra, a Forma-1-gyel közösen mindent megtesz azért, hogy a jövőben biztonságban tudja a sportágban dolgozókat.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo leszögezte, nem álmodozik arról, hogy a Ferrari...

Hozzászólások

( komment)