Briatore: A Ferrari csak akkor nyerhet, ha Hamilton hibázik

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Habár jelenleg Sebastian Vettel vezeti a bajnoki pontversenyt a Forma-1-ben, a Ferrari pedig a konstruktőrök küzdelmében is az élen áll, Flavio Briatore szerint továbbra is a Mercedes a 2018-as bajnokság favoritja.

Vettel előnye 8 pont a tabellán Lewis Hamilton előtt, míg a Ferrari 20 pontos előnyt őriz a címvédő alakulattal szemben.

„A Ferrari azért áll az élen, mert a Mercedes két versenyen is balszerencsés volt” – mondta Briatore a Radio Capitalnak.

„A Ferrarinak van esélye a győzelemre, de csak akkor, ha Lewis Hamilton hibázik.”

A korábbi F1-es csapatfőnök szerint ráadásul van valami, ami Hamilton malmára hajtja a vizet.

„Hamilton egyszerűen erősebb, mint Vettel. Sebastiannak sokkal keményebben kell küzdenie azért, hogy kontroll alatt tartsa az autóját. Lewis már megtalálta a ritmust az övében, így könnyebb dolga van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel állítja, jó döntést hozott a Ferrari Kínában

A Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínén, Bakuban is forró témát szolgáltatott a Ferrari csapatánál kialakult helyzet. A legutóbbi, kínai versenyen az olaszok Sebastian Vettelnek kedveztek, de vajon valóban ő az első számú versenyző a maranellóiaknál?

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek