Briatore a Ferrariról: A 9 éves fiam nem hibázna ilyet…

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc Ferrari
A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore nem érti, hogyan követhetett el ilyen kapitális hibát a Ferrari csapata a Monacói Nagydíj múlt hétvégi időmérő edzésén.

Az olasz istálló versenyzője, Charles Leclerc csak a 15. helyről rajtolhatott hazai versenyén, miután már az időmérő első szakaszát követően búcsúzni kényszerült egy taktikai hiba miatt.

Mattia Binotto a kvalifikáció után elismerte, rosszul kalkulálták ki a szintidőt, ezzel pedig csúnyán kiszúrtak Leclerckel. A monacói tehetség a másnapi versenyen próbált ugyan előretörni, ám végül egy baleset következtében kiesett.

Flavio Briatore a történtek után élesen bírálta a Ferrarit – az olasz nem érti, hogy lehet ilyen kapitális hibát elkövetni.

„Szerintem még a fiam sem követne el ilyen hibát…” – mondta az egykori csapatfőnök, utalva 9 esztendős gyermekére. „Mindenki tudja, hogy a monacói pálya minden egyes másodpercben gyorsul.”

Briatore szerint a Ferrari legfőbb problémája jelenleg az, hogy egész egyszerűen nem fejlesztik elég gyorsan idei autójukat.

„Nincs lassú autójuk, egyszerűen csak arról van szó, hogy a többiek fejlődnek, még a Red Bull is. Mindig ugyanaz a történet… A Ferrari hibákat követ el, a Mercedes pedig előnybe kerül.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!