Briatore: A Renault-nak időre van szüksége - F1VILÁG.HU

Briatore: A Renault-nak időre van szüksége

HIRDETÉS

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy még túl korai lenne ítéletet mondani a francia gárda felett, ugyanis az első két verseny után még semmi nem dőlt el.

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore úgy gondolja, hogy még túl korai lenne ítéletet mondani a francia gárda felett, ugyanis az első két verseny után még semmi nem dőlt el.

Fernando Alonso tegnapi nyilatkozatában elhintette, egyáltalán nem lepődött meg csapata hétvégén nyújtott teljesítményén, és úgy gondolja, hogy a Renault nem fog tudni komolyabb előrelépést elérni az idei évben a Forma-1-ben.

A sport kétszeres világbajnoka fantasztikusan szerepelt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ahol a nagyok botladozásait kihasználva, az előkelő negyedik helyen végzett.

Azonban a kezdeti sikerek után – ahogy arra számítani is lehetett – csak a nyolcadik helyen végzett a spanyol versenyző a hétvégi Maláj Nagydíjon, ahol az élmenők közül csak Massa búcsúzott idő előtt a küzdelemtől.

Briatore azonban védelmébe vette csapatát, és kijelentette, túl korai lenne még pálcát törni a francia gárda felett, ugyanis az európai futamokra komoly újításokkal készülnek.

Arra a kérdésre, hogy mikor jön majd ki a Renault R28-as modelljének valós ereje, Briatore a következőt felelte: “A Török Nagydíj környékén.”

“Jelenleg a felzárkózási fázisban vagyunk, mert irreális lenne azt gondolni, hogy egyik napról a másikra be tudjuk hozni lemaradásunkat a Ferrarival és a McLarennel szemben. Még csak a szezon elején vagyunk, miért fókuszálnánk a múltra. Ha valaki azt mondja, hogy egy “középmezőnyös” autónk van, akkor talán kijelenthetjük azt is, hogy a Ferrarinak nem is volt autója Melbourne-ben. Nem lenne helyénvaló egy-két verseny után ítéletet mondani egy autó felett.”

“Természetesen a Ferrarinak és a McLarennek egy nagyon gyors autója van, azonban nézzük csak, mi történt a Ferrarival Ausztráliában. Éppen ezért néhány futamot még várnunk kell, hogy kirajzolódjanak a valós erőviszonyok” – magyarázta Briatore.

Az olasz szakember nem kívánta kommentálni azon híreszteléseket, melyek szerint Alonso a jövő évben a Ferrarinál folytathatja pályafutását, ha nem lesz megelégedve a Renault idei teljesítményével.

“Fernando egy remek sportember, aki mindig a legjobb tudását nyújtja. A pletykákról pedig nem akarok beszélni. Időpocsékolás a híresztelésekről csevegni” – tette hozzá Briatore.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!