Briatore azért távozott, hogy megmentse a Renault-t - F1VILÁG.HU

Briatore azért távozott, hogy megmentse a Renault-t

HIRDETÉS

A Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore elmondta, hogy azért távozott posztjáról és hagyta el a Forma-1-et, hogy megmentse a francia alakulatot a totális kizárástól.

A Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore elmondta, hogy azért távozott posztjáról és hagyta el a Forma-1-et, hogy megmentse a francia alakulatot a totális kizárástól.

Az olasz szakember, aki évtizedek óta aktív és feltűnő résztvevője a motorsportnak, Pat Symonds főmérnökkel együtt, a tegnapi napon elhagyta a Renault istállót.

A francia gárda továbbá jelezte, hogy nem vitatja a vádakat, miszerint Nelson Piquet szándékosan törte össze autóját a tavalyi Szingapúri Nagydíjon, mellyel csapattársa, Fernando Alonso kezére játsszotta a győzelmet.

Bár a csapat közleményéből nem derült ki, hogy a két vezető önként távozott, vagy kirúgták őket, Briatore elmondta, hogy úgy érezte, kötelessége elhagyni a Renault-t.

Az olasz szakember abban bízik, hogy ezzel a lépésével talán enyhíthet csapata helyzetén, és a Motorsport Világtanács jövő hétfői meghallgatásán mérsékeltebb büntetés születhet – mert félő volt, hogy totális kizárás vár a Renault-ra, ha tovább harcol igazáért, és végül bűnösnek találják.

“Csak megpróbáltam megmenteni a csapatot. Ez a kötelességem. Ez az oka annak, hogy befejeztem” – idézték az olasz szakember a brit lapok.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nagyon sajnálja, hogy Briatorének így kellett befejeznie pályafutását a sportban.

“Sajnálom, hogy Flaviónak így kellett befejeznie forma-1-es karrierjét. Nem veheted a védelmedbe, mert amit tett, az teljesen felesleges volt. Sajnálom, hogy ez megtörtént” – mondta a brit üzletember a Daily Mirrornak.

“Nemrég azt mondta nekem, hogy nem akarja úgy végezni, ahogy én, és nem akar ilyen idősen autóversenyzéssel foglalkozni. Ez a veszély legalább már nem fenyegeti.”

Az, hogy mi lesz Briatore és Symonds sorsa, egyelőre nem tudni, ám egyes források szerint mindkét szakembert kitilthatják a motorsportból, ami igen mélyen érintené az egykori csapatfőnököt, akinek cége több versenyző – köztük Mark Webber, és Heikki Kovalainen – karrierjét is egyengeti, így abból ki kellene szállnia.

Hirdetés

Briatore a futballban folytathatja sportpályafutását, hiszen Ecclestone-nal közösen birtokolja a Queens Park Rangers angol klubcsapatot, bár a szingapúri eset miatt megromolhat a felek kapcsolata, így az sem kizárt, hogy végleg hátat fordít a sportnak, és száz százalékosan apai feladataira koncentrál, hiszen felesége, Elizabeth Gregoracci hamarosan életet ad első közös gyermeküknek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!