Briatore kitálal, annyi a Vettel - Webber párosnak? - F1VILÁG.HU

Briatore kitálal, annyi a Vettel – Webber párosnak?

HIRDETÉS

A Red Bull Forma-1-es csapata 2014-ben nem folytathatja tovább a Sebastian Vettel – Mark Webber versenyzőpárossal – állítja a volt csapatfőnök, Flavio Briatore, aki nem mellesleg az ausztrál pilóta ügyeit intéző menedzsmentnek is oszlopos tagja.


A Red Bull Forma-1-es csapata 2014-ben nem folytathatja tovább a Sebastian Vettel – Mark Webber versenyzőpárossal – állítja a volt csapatfőnök, Flavio Briatore, aki nem mellesleg az ausztrál pilóta ügyeit intéző menedzsmentnek is oszlopos tagja.

Vettel jelenleg érvényben lévő szerződése 2014 végéig szól, míg Webber kontraktusa az idei szezont követően jár le a Red Bullnál.

Briatore úgy véli, az, hogy Vettel a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon a csapatutasítás ellenére megelőzte márkatársát, tönkreteheti a versenyzők kapcsolatát, és akár még a bajnoki címbe is kerülhet.

„Azt gondolom, kapcsolatról a továbbiakban már nincs szó” – mondta az olasz szakember a RAI Radiónak.

„Korábban is igencsak formális volt a kettejük viszonya, ez nyilvánvaló volt már tavaly is. Most Vettel azt mondja, segíteni fogja Markot, de Marknak nincs szüksége erre. Meg kellett volna nyernie ezt a futamot, és lehetséges, hogy az összes többi futamot mostantól Vettel nyeri.”

„Nem hiszem, hogy ezt a kapcsolatot helyre lehet hozni. Két profi versenyzőről van szó, akik nyerni akarnak, és így tovább, de egyszerűen elképzelhetetlen, hogy Mark esetleg segíteni fog Vettelnek a jövőben, és azt sem hiszem, hogy Vettel segíti majd Markot.”

„Szóval két ellenség lesz csapaton belül, ez pedig vélhetően előnyt jelent majd a Ferrarinak.”

Amikor arról faggatták, számít-e arra, hogy Vettel vagy Webber távozik a Red Bulltól a 2013-as szezon végén, Briatore így felelt: „Ez biztos. Már tavaly is voltak problémák.”

„Vettel ott a főnök.”

Hirdetés

Briatore emellett gyengeséggel vádolta a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert, és az sem túl előnyös, hogy a gárda vezérkarának egyes tagjai – például Adrian Newey, Helmut Marko, vagy Dietrich Mateschitz – más-más nézeteket vallanak.

„Ha lenne ott egy tökös csapatmenedzser, akkor megkérte volna őket arra, hogy cseréljenek ismét pozíciót. A probléma az, hogy van két, más-más nézeteket valló ember a bokszutca falán, mögöttük pedig Helmut folytatja az eszmecseréket Mateschitz-cel, így érthető, hogy mindannyian visszafogottak.”

A volt F1-es csapatfőnök ráadásul azt sem érti, Horner helyett miért Newey kísérte fel a versenyzőket a malajziai dobogóra.

„A szezon első győzelmekor általában a csapatfőnök áll fel a dobogóra. Christian még ahhoz sem volt elég erős, hogy felálljon a pódiumra. Az, hogy egy kettős győzelem után ő nem állt oda, sokat elárul az ő gyengeségeiről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!