Briatore: Nem az én dolgom helyrehozni a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

Briatore: Nem az én dolgom helyrehozni a Forma-1-et

HIRDETÉS

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök Flavio Briatore kizárta annak lehetőségét, hogy a közeljövőben megpróbálja kivenni a részét a sportág felvirágoztatásából.


A korábbi Forma-1-es csapatfőnök Flavio Briatore kizárta annak lehetőségét, hogy a közeljövőben megpróbálja kivenni a részét a sportág felvirágoztatásából.

A nyár elején a neves szakembert meginvitálták egy Bernie Ecclestone által életre hívott munkacsoport ülésére, ahol arról értekeztek a jelenlévők, hogyan lehetne jobbá tenni a versenyzést a Forma-1-ben.

A felek aztán nem ültek össze újra, Briatore pedig ma, Monzában leszögezte, a Forma-1 problémáit a csapatoknak kell megoldaniuk.

„A csapatoknak kell rendezniük ezeket a gondokat” – mondta az olasz az AUTOSPORT című szaklapnak.

„A főnökök elég nagyok ahhoz, hogy megoldják a problémákat – nincs szükség senkire kívülről, hogy javaslatokat tegyen. Úgy gondolom, a csapatoknak kell leülniük és javítaniuk a helyzeten.”

Briatore rengeteg időt eltöltött anno a Forma-1-ben, pályafutása során pedig mindig a látványosabb versenyeket szorgalmazta. Az olasz úgy gondolja, manapság egész egyszerűen túl sokat beszélnek a különféle technológiákról.

„Ez egy új F1. Talán jobb, de sokan nem értik. Ilyen egyszerű” – magyarázta.

„Az F1 a versenyzésről szól, az eseményről. Miről beszélünk? Csak a technológiáról. De az embereket ez nem érdekli.”

„A nézők küzdelmet akarnak látni a versenyzők között. Azt akarják látni, hogy a pilóták 60 körön át időmérős köröket futnak. Ez érdekli az embereket.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy ő maga min változtatna, Briatore így felelt: „Sok mindenen. Először is a költségeken, hiszen ami most megy, az őrület. A jelenlegi költségek mellett nincsenek olyan privát egyének, akik megérkezhetnének a Forma-1-be, mert egyszerűen lehetetlen.”

„250-300 millió eurós büdzsékről beszélünk. Ez őrület. És miután elköltöttél 300 millió eurót, elérkezik a vasárnap, ahol spórolni kell az üzemanyaggal és a gumikkal. Jövőre már az overallokon akarnak spórolni…”

Briatore kifejtette, semmi rosszat nem lát abban, hogy a Mercedes versenyzői újabban igencsak egymásnak feszülnek a versenypályán – és azon kívül.

„Mindez jó az F1-nek. A Forma-1 mindig is a versenyzők csatájáról szólt, ez pedig jó a TV-nézőknek és a helyszínre kilátogatóknak. Nincs semmi rossz abban, ha két versenyző összecsap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!