Verstappen vs. Ocon

Brown: Alonso Schumacher vagy Hamilton szintjén lehetne

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Zak Brown, a McLaren ügyvezetője egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy Fernando Alonso a jövőben visszatér az F1-be, hiszen biztos benne, hogy hiányozni fog neki a sport.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy Fernando Alonso a jövőben visszatér az F1-be, hiszen biztos benne, hogy hiányozni fog neki a sport.

Alonso számára a szezonzáróval véget ér F1-es karrierje is – legalábbis egyelőre. A spanyol a közelmúltban egyáltalán nem érezte jól magát, hiszen a McLaren versenygépével nem tudott versenyképes lenni.

A spanyol pilóta nemrégiben úgy nyilatkozott, el tudja képzelni, hogy visszavágyik majd a versenypályára, és most a McLaren-főnök is megerősítette abban, hogy lehetősége is lenne rá, hogy újra a csapat színeiben vezessen.

„Ha szükségem lenne egy versenyzőre, Alonso lenne az első, akit felhívnék” – nyilatkozta Brown. „Michael Schumacher is visszajött, Alain Prost is visszajött. Semmit nem zárnék ki, azt sem, hogy 2019-ben Fernando teszteljen nálunk.”

Brown hozzátette, biztos benne, hogy hiányozni fog Alonsónak a Forma-1, és az is lehet, hogy nem versenyzői, hanem másmilyen szerepben látjuk majd viszont a kétszeres világbajnokot.

„Fernando mondta nekem, hogy el tudja képzelni, hogy egy nap menedzsmentszerepet vállal. Egyszerűen imádja a versenypálya hangulatát. Ha nincs a Forma-1-ben, vagy az endurance versenyeken, akkor a gokartpályán lehet vele találkozni. Egyszerűen nem tudja otthagyni.”

„És senkinek nem szabad elfelejteni, hogy ő még mindig egy McLaren-pilóta. 2019-ben együtt versenyzünk majd az Indy 500-on. Számos lehetőség van, hogy Fernando segítse a csapatot.”

Az üzletember elárulta, rossz volt látniuk, hogy Alonso a McLaren autójával képtelen jó eredményeket elérni, és sajnálja azt is, hogy a spanyol pilóta korábban többször csak kicsivel csúszott le a vb-cím megnyeréséről.

„Nagyon sajnálom, hogy Fernandónak most nincs esélye a dobogóra. Mindenekelőtt azért, mert látjuk, hogy ő milyen magas szinten vezet. Nagyon kár, hogy karrierje során csak két világbajnoki címet nyert. Ha a megfelelő autókban ült volna, akkor Schumacher vagy Hamilton szintjén lenne 5 vagy 6 világbajnoki címmel.

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek