Brown: Alonso Schumacher vagy Hamilton szintjén lehetne

Fotó: McLaren
Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Friday 23 November 2017. Fernando Alonso, McLaren. World Copyright: Steven Tee/McLaren ref: _1ST0357
Zak Brown, a McLaren ügyvezetője egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy Fernando Alonso a jövőben visszatér az F1-be, hiszen biztos benne, hogy hiányozni fog neki a sport.

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy Fernando Alonso a jövőben visszatér az F1-be, hiszen biztos benne, hogy hiányozni fog neki a sport.

Alonso számára a szezonzáróval véget ér F1-es karrierje is – legalábbis egyelőre. A spanyol a közelmúltban egyáltalán nem érezte jól magát, hiszen a McLaren versenygépével nem tudott versenyképes lenni.

A spanyol pilóta nemrégiben úgy nyilatkozott, el tudja képzelni, hogy visszavágyik majd a versenypályára, és most a McLaren-főnök is megerősítette abban, hogy lehetősége is lenne rá, hogy újra a csapat színeiben vezessen.

„Ha szükségem lenne egy versenyzőre, Alonso lenne az első, akit felhívnék” – nyilatkozta Brown. „Michael Schumacher is visszajött, Alain Prost is visszajött. Semmit nem zárnék ki, azt sem, hogy 2019-ben Fernando teszteljen nálunk.”

Brown hozzátette, biztos benne, hogy hiányozni fog Alonsónak a Forma-1, és az is lehet, hogy nem versenyzői, hanem másmilyen szerepben látjuk majd viszont a kétszeres világbajnokot.

„Fernando mondta nekem, hogy el tudja képzelni, hogy egy nap menedzsmentszerepet vállal. Egyszerűen imádja a versenypálya hangulatát. Ha nincs a Forma-1-ben, vagy az endurance versenyeken, akkor a gokartpályán lehet vele találkozni. Egyszerűen nem tudja otthagyni.”

„És senkinek nem szabad elfelejteni, hogy ő még mindig egy McLaren-pilóta. 2019-ben együtt versenyzünk majd az Indy 500-on. Számos lehetőség van, hogy Fernando segítse a csapatot.”

Az üzletember elárulta, rossz volt látniuk, hogy Alonso a McLaren autójával képtelen jó eredményeket elérni, és sajnálja azt is, hogy a spanyol pilóta korábban többször csak kicsivel csúszott le a vb-cím megnyeréséről.

„Nagyon sajnálom, hogy Fernandónak most nincs esélye a dobogóra. Mindenekelőtt azért, mert látjuk, hogy ő milyen magas szinten vezet. Nagyon kár, hogy karrierje során csak két világbajnoki címet nyert. Ha a megfelelő autókban ült volna, akkor Schumacher vagy Hamilton szintjén lenne 5 vagy 6 világbajnoki címmel.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!