Bruno Senna a Forma-1-ben is szeretne bizonyítani

Bruno Senna első tesztköreit novemberben futhatja majd a Toro Rosso vagy a Honda Racing színeiben, állítja egykori GP2-es csapatfőnöke, az iSportos Paul Jackson.

Bruno Senna első tesztköreit novemberben futhatja majd a Toro Rosso vagy a Honda Racing színeiben, állítja egykori GP2-es csapatfőnöke, az iSportos Paul Jackson.

Még Felipe Massa a nagy sztár Brazíliában, de a dél-amerikaiak új reménysége már készen áll: Bruno Sennának, az 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnok, Ayrton Senna unokaöccsének jó esélye van arra, hogy 2009-ben bemutatkozhasson a királykategóriában.

“Bizakodó vagyok, hogy sikerülni fog” – mondta a pályán lévő újságírók faggatására a GP2-es bajnokság idei ezüstérmese.

November harmadik hetében sor kerül Bruno első Forma-1-es tesztjére. Egyelőre a részletek még tisztázatlanok, mint például az is, hogy hány napot tesztelhet, erről még egyeztetnek Sao Paulóban. Ezért is hangoztatja azt a 25 éves versenyző, hogy még semmi sincs aláírva, hiszen a Honda megerősítése a jövő héten várható.

Erről így vélekedik Bruno: “Remélem, hogy ezen a teszten meg tudom mutatni azoknak az embereknek, akik a döntéseket hozzák, hogy érett vagyok a Forma-1-re.”

Hogy a Honda milyen komolyan érdeklődik az ifjú brazil iránt, mi sem mutatja jobban, mint az, hogy átkérték a teljes aktáját az iSporttól, Senna idei GP2-es csapatától.

Természetesen egy álom beteljesedése lenne Bruno számára a közös munka a japán gyári istállóval, valamint Ross Brawnnal, aki Michael Schumacher címei megszerzésében ért el elévülhetetlen érdemeket.

“Úgy gondolom, hogy ott sokat tanulhatnék, ezért ideális lenne nekem ez kezdésnek” – vélekedett erről a leendő új brazil kedvenc.

Hogy Senna eredményes lesz-e a Forma-1-ben, erről Paul Jackson iSport csapatfőnök, már az együtt eltöltött egy évnyi munkája alapján is meggyőződött.

Már most olyan tehetségesnek tartja, mint a 2007-es GP2-es bajnokát, Timo Glockot.

“Bruno egyre jobb lesz, hihetetlenül gyorsan tanul, a relatíve kevés tapasztalatát is hamar kamatoztatni fogja. Egyértelműen megérett a Forma-1-es küzdelmekre.”

Jelenleg Jenson Button helye tűnik biztosnak a Hondánál. A második ülésért a japánoknál már nagyobb a küzdelem, Senna mellett felmerül néhány brazil neve: a jelenlegi veterán Rubens Barrichello is számíthat akár egy újabb év hosszabbításra, vagy a Renault-nál felemás szezont teljesítő Nelson Piquet is kiköthet még a csapatnál, mint ahogy a GP2-es kolléga, Lucas di Grassi is pályázik erre a lehetőségre.

Sennának erről a kérdésről határozott véleménye van, és a legnagyobb nyugalommal állítja: “Minél nagyobb a konkurencia, annál jobb. A helyemet nem ajándékba szeretném kapni, hanem azért, mert kiérdemlem a teljesítményem alapján.”

Senna saját önerőből szeretne felkapaszkodni a királykategóriába, és nem csak a híres családneve által, ami néha inkább megterhelő, mintsem előnyös tud lenni. Különösen otthonában, Brazíliában kaptak szárnyra olyan híresztelések, hogy a mögötte felsorakozó 14 millió eurónyi szponzorral bevásárolta volna magát a Scuderia Torro Rossóba, a Red Bull Racinghez távozó Sebastian Vettel helyére a következő szezonra.

Ezek az összegek erősen túlzóak, még akkor is, ha Sennának már most több személyes szponzora is van, mint pár Forma-1-es versenyzőnek.

“Eddigi egyezkedéseim során még egyszer sem kértek tőlem pénzt, sőt ez még csak fel sem merült” – állítja a fiatal versenyző.

Mindezek ellenére a Red Bull fiókcsapata továbbra is egy lehetőségként nyitva marad számára, ha a Hondával nem sikerülne a megegyezés. Ők a pletykák szerint egy decemberi tesztlehetőséget kínáltak fel neki.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!