Verstappen vs. Ocon

Brutális baleset az F1-es Olasz Nagydíjon!

Marcus Ericsson
Fotó: F1VILÁG

Félelmetes balesetet szenvedett a Forma-1-es Olasz Nagydíj második szabadedzésén Marcus Ericsson.

A monzai gyakorlás éppen csak elkezdődött, amikor Ericsson autója az olasz versenypálya célegyenesében, bőven 300 km/h feletti tempónál kitört, nagy sebességgel a pályát szegélyező korlátnak csapódott, majd a saját tengelye körül többször átfordulva állt meg.

A BALESETRŐL KÉSZÜLT VIDEÓT IDE KATTINTVA NÉZHETED MEG!

A televíziós közvetítés visszajátszásai alapján úgy tűnik, versenyautójának hátsó szárnya nem csukódott le a féktávon, így feltehetően a DRS-rendszer hibája okozta a balesetet.

A kívülről brutálisnak tűnő balesetben szerencsére a svéd versenyző nem sérült meg, ám elővigyázatosságból a versenypálya orvosi központjába szállították.

Forrás: F1
Forrás: F1
Forrás: F1

A baleset miatt piros zászlóval félbeszakították a körözést.

 

Kapcsolódó cikkek

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Továbbra is veszélyben az F1-es Olasz Nagydíj

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Még gyorsabbá tennék a monzai F1-es pályát

Sajtóértesülések szerint radikálisan átalakítaná az olasz autósport-szövetség a Forma-1-es Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai versenypályát! A cél, hogy még gyorsabbá tegyék az aszfaltcsíkot. A legendás

Friss hírek