Buemi a Red Bull ülésére pályázik - F1VILÁG.HU

Buemi a Red Bull ülésére pályázik

HIRDETÉS

Új vezető szerelővel és trénerrel várja a 2011-es idényt a Toro Rosso istálló versenyzője, Sebastien Buemi. A svájci tehetség nemrégiben úgy nyilatkozott, célja, hogy egy napon a nagytestvér Red Bull színeiben versenyezzen majd.


Új vezető szerelővel és trénerrel várja a 2011-es idényt a Toro Rosso istálló versenyzője, Sebastien Buemi. A svájci tehetség nemrégiben úgy nyilatkozott, célja, hogy egy napon a nagytestvér Red Bull színeiben versenyezzen majd.

A fiatal pilóta immáron harmadik szezonját kezdi meg a Toro Rossóval, miután a csapat nemrégiben megerősítette, hogy változatlan felállással, tehát a Buemi – Alguersuari párossal vág neki a világbajnoki szezonnak.

A 22 éves versenyző a svájci Blick című lapnak nyilatkozva elismerte, a tavalyi idény nem úgy sikerült számára, ahogy szerette volna, ám meggyőződése, hogy idén minden tekintetben fejlődést ér majd el. Ebben nagy segítség lesz az is, hogy 2011-re egy új vezető szerelőt és fizikoterapeutát bocsát rendelkezésére a csapat.

„Nem keresek kifogásokat. A legtöbb problémára van magyarázat, de ezek az elemzések csapaton belül maradnak” – mondta Buemi.

„Viszont tudom, miért történt és sokat beszéltünk erről a szerelőkkel és mérnökökkel. Mostantól pedig új vezető szerelőm is van.”

„Természetesen nem ez a megoldás, csupán az egyik olyan dolog, amit tisztázni kellett. Emellett másik trénert is kapok. Az eddigi terapeutám – egy olasz szakember – túl kevés mentális támogatást nyújtott. A Forma-1 nem csak az edzettségről és vezetésről szól, egy fizikoterapeutának többet kell nyújtania annál, minthogy vigyáz a sisakodra és az üdítődre.”

Buemi elismeri, számos hibát vétett a szezon során, így egyetért a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szavaival, aki nemrégiben a fiatal versenyző év végi küszködéséről nyilatkozott a sajtónak.

„Igen, néhányszor csalódást okoztam a csapatomnak, amikor nem voltam elég agresszív, vagy kissé összezavarodtam és volt néhány baleset is. De 2010 már kipipálva, és tudom, hogy az idei szezonban minden területen fejlődni fogok.”

Buemi számára extra motivációt jelenthet, hogy a Red Bull felfedezettje, Daniel Ricciardo a pénteki edzésnapokon vezetheti majd a faenzai kiscsapat autóját. A svájci tehetség mindazonáltal úgy véli, a Red Bull nem fog hátat fordítani neki, hiszen már hosszú ideje tagja az osztrák családnak, és bízik abban, hogy egyszer a nagycsapat színeiben versenyezhet majd.

Hirdetés

„Talán extra nyomást jelent majd. De nem aggódom amiatt, hogy lassabb lennék bárkinél is és nagyon bízom magamban.”

„Az ember persze soha nem lehet biztos a dolgában. Viszont 2005 óta a Red Bull rendkívül nagy támogatást nyújtott és remélem, hogy még hosszú ideig lehetek tagja a családnak, s egy napon a Red Bull Racing színeiben versenyezhetek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!