Buemi felkészülten várja harmadik F1-es szezonját - F1VILÁG.HU

Buemi felkészülten várja harmadik F1-es szezonját

HIRDETÉS

Folyamatosan a pontszerző helyekért harcolna a 2011-es esztendőben a Toro Rosso istálló versenyzője, Sebastian Buemi.


Folyamatosan a pontszerző helyekért harcolna a 2011-es esztendőben a Toro Rosso istálló versenyzője, Sebastian Buemi.

A svájci tehetség az Autosport című brit szaklapnak adott nyilatkozatában nemrégiben elmondta, úgy érzi, felkészülten várhatja pályafutása harmadik F1-es szezonját, és csapata, a Toro Rosso is mindent megtesz az eredményes szereplésért.

„Készen állok arra, hogy jó eredményt érjek el. Egy versenyző nem tehet meg mindent, de arra számítok, hogy a csapat egy jó autót bocsát rendelkezésemre, hiszen nagyon keményen dolgoznak” – mondta Buemi, majd hozzátette, habár a pontszerzés lesz az elsődleges 2011-ben, a konkrét célokat csak az első futam után tűzhetik ki maguk elé.

„Biztos vagyok abban, hogy jól teljesíthetek majd. Még túl korai arról beszélni, hol állunk majd a hierarchiában, a céljainkat csak az első verseny után tűzhetjük ki. Viszont pontokért akarunk harcolni.”

A brit lap munkatársai természetesen rákérdeztek arra is, mennyire foglalkoztatja egy esetleges versenyzői ülés a közeljövőben a nagytestvér Red Bull csapatánál.

Buemi elmondta, habár a bizonyításhoz először saját csapattársát kell legyőznie, egyelőre nem gondol a Red Bull nagycsapatára, hiszen a Toro Rosso színeiben szeretne jó eredményeket elérni.

„A csapattársad a legfőbb riválisod, szóval le kell győznöd őt. Viszont nem gondolok a Red Bullra, mint lehetőségre. Most kizárólag a Toro Rossóra összpontosítok.”

A 22 éves versenyző egyébként gondosan kiértékelte az elmúlt szezont, hogy a hibáiból tanulva, újult erővel térhessen vissza a versenypályára.

„Nem tudom, a többiek miképp cselekszenek, de szerintem jó, ha az ember mentálisan átgondolja, mit csinált jól, illetve rosszul az elmúlt évben.”

Hirdetés

Mint ismert, a Toro Rosso idén második idényét kezdi meg saját konstruktőrként, hiszen a szabályok szerint a 2010-es évre már önmaguknak kellett megtervezniük autójukat, így nem hagyatkozhattak a Red Bull Technology-re.

Buemi ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, habár komoly kihívás állt előttük, úgy érzi, jó úton haladnak.

„ Időbe telik, amíg egy csapat felépíti magát ebben a tekintetben, viszont jól állunk. Mindazonáltal óriási kihívás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!