Buemi szerint a Red Bull leszerződteti Räikkönent - F1VILÁG.HU

Buemi szerint a Red Bull leszerződteti Räikkönent

HIRDETÉS

A Red Bull Racing Forma-1-es csapatának teszt- és tartalékversenyzője, Sebastien Buemi úgy véli, a Milton Keynes-i alakulat le fogja szerződtetni Kimi Räikkönent a 2014-es évadra.


A Red Bull Racing Forma-1-es csapatának teszt- és tartalékversenyzője, Sebastien Buemi úgy véli, a Milton Keynes-i alakulat le fogja szerződtetni Kimi Räikkönent a 2014-es évadra.

Azt követően, hogy Mark Webber nemrég bejelentette, az évad végén búcsút int az osztrák istállónak, és egyúttal a Forma-1-nek, folyamatosan arról találgatnak F1-es berkekben, ki veszi majd át az ausztrál helyét, és ki lesz Sebastian Vettel csapattársa jövőre.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke többször elmondta már, vélhetően a Toro Rosso versenyzői, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne, valamint Kimi Räikkönent között választanak majd.

„A helyzet még nem teljesen tiszta” – mondta a 20min.ch című svájci weblapnak nyilatkozva Sebastien Buemi, aki tavaly óta a Red Bull Racing tesztpilótájaként tevékenykedik.

„Ha egy csapatnak esélye van megszerezni Räikkönent, akkor meg is kell tennie. Szóval tényleg ő a favorit az ülésre.”

A francia RMC rádió értesülései szerint a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier a héten ül le egyeztetni Steve Robertsonnal, Räikkönen menedzserével. Az enstone-i gárda – Gerard Lopez tulajdonossal együtt – keményen küzd azért, hogy megtartsa a finn pilótát.

„Minden, amit tennünk kell, hogy bizonyítjuk neki, ez a megfelelő csapat számára ahhoz, hogy versenyezzen” – mondta Lopez a Daily Recordnak.

„Neki kell döntenie, de szerintem maradni fog.”

Ha viszont Kimi Räikkönen a szezon végén mégis elhagyja a Lotust, helyét a sauberes Nico Hülkenberg veheti át, de pletykálnak Pastor Maldonado érkezéséről is.

Hirdetés

És ha a továbbiakban is a németországihoz hasonló teljesítményt nyújt, Romain Grosjean megtarthatja helyét a csapatnál.

„Vettel, Alonso és Räikkönen mindhárman világbajnokok, Romain pedig közöttük végzett a Nürburgringen” – mondta a franciával kapcsolatban Lopez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!