Büntetés vár a Red Bullokra, visszatérnek a régebbi Renault-motorhoz

Fotó: Red Bull Racing
SINGAPORE - SEPTEMBER 16: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 16, 2018 in Singapore. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Várhatóan rajtbüntetés vár a Red Bull versenyzőire a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, miután az osztrák istálló úgy döntött, visszatér a Renault korábbi, B-specifikációjú erőforrásához.

Bár Max Verstappen a szingapúri időmérő edzésen a 2. rajthelyet szerezte meg, és a futamon ugyanezen pozícióban ért célba a Renault legújabb motorjával, a vezérléssel kapcsolatos problémák rendszeresen hátráltatták a csapatot.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök azt mondja, bíznak abban, hogy sikerül megoldani ezeket a gondokat, ám jó esély van rá, hogy addig is versenyzőik a B-specifikációból kapnak egy-egy új egységet a soron következő Orosz Nagydíjra.

„Remélhetőleg sikerül megoldani ezt a problémát akkorra, amikor legközelebb használjuk ezt a motort” – mondta Horner.

„De a valószínű az, hogy a következő versenyen a B-specifikációt használjuk majd. Szocsi előtt meg kell vizsgálnunk ezt a dolgot, de sajnos úgy tűnik, hogy büntetésekkel kell számolnunk.”

A Red Bullt feltehetően az motiválja, hogy a korábbi motorverzió legalább megbízható, és bár a legújabb erőforrás erősebb, túl kockázatos használni őket.

A Renault gyári csapata, illetve a franciák másik partnercsapata, a McLaren egyébként nem váltott a C-verzióra, ők a legutóbbi versenyhétvégén is a B-specifikációt használták.

Horner elárulta, Verstappennek azért voltak problémái Szingapúrban, mert az új Renault-motor nem volt megfelelően kalibrálva a magas páratartalomhoz.

„Ez egész hétvégén gondot okozott, a lassabb körökben még inkább. A srácok remek munkát végeztek azzal, hogy kezeljék a helyzetet, amennyire csak lehet. De emiatt következetlen volt a nyomaték, a váltó sem volt szinkronban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél