Büntetés vár a Red Bullokra, visszatérnek a régebbi Renault-motorhoz

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Várhatóan rajtbüntetés vár a Red Bull versenyzőire a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, miután az osztrák istálló úgy döntött, visszatér a Renault korábbi, B-specifikációjú erőforrásához.

Bár Max Verstappen a szingapúri időmérő edzésen a 2. rajthelyet szerezte meg, és a futamon ugyanezen pozícióban ért célba a Renault legújabb motorjával, a vezérléssel kapcsolatos problémák rendszeresen hátráltatták a csapatot.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnök azt mondja, bíznak abban, hogy sikerül megoldani ezeket a gondokat, ám jó esély van rá, hogy addig is versenyzőik a B-specifikációból kapnak egy-egy új egységet a soron következő Orosz Nagydíjra.

„Remélhetőleg sikerül megoldani ezt a problémát akkorra, amikor legközelebb használjuk ezt a motort” – mondta Horner.

„De a valószínű az, hogy a következő versenyen a B-specifikációt használjuk majd. Szocsi előtt meg kell vizsgálnunk ezt a dolgot, de sajnos úgy tűnik, hogy büntetésekkel kell számolnunk.”

A Red Bullt feltehetően az motiválja, hogy a korábbi motorverzió legalább megbízható, és bár a legújabb erőforrás erősebb, túl kockázatos használni őket.

A Renault gyári csapata, illetve a franciák másik partnercsapata, a McLaren egyébként nem váltott a C-verzióra, ők a legutóbbi versenyhétvégén is a B-specifikációt használták.

Horner elárulta, Verstappennek azért voltak problémái Szingapúrban, mert az új Renault-motor nem volt megfelelően kalibrálva a magas páratartalomhoz.

„Ez egész hétvégén gondot okozott, a lassabb körökben még inkább. A srácok remek munkát végeztek azzal, hogy kezeljék a helyzetet, amennyire csak lehet. De emiatt következetlen volt a nyomaték, a váltó sem volt szinkronban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek