Hírek

Büntetés várhat Sebastian Vettelre

Már a negyedik, egyben utolsó turbófeltöltőt hasznája versenyautójában a hétvégi Kanadai Nagydíjon a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – szinte biztosra vehető tehát, hogy a német versenyző előbb-utóbb rajtbüntetést kap.

Az idei szezonban már csupán 4 erőforrást használhat fel minden versenyző büntetlenül – amennyiben valamely motoregységből be kell építeni az 5. elemet, az adott pilóta 10 rajthelyes büntetést kap, illetve további egységenként újabb 5-öt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) minden versenyhétvégét megelőzően közzéteszi azt a listát, melyben felsorolják, a versenyzők pontosan hányat használtak fel eddig a különféle motorösszetevőkből.

A Montrealban kiadott listából kiderül, Vettel autójában már a 4., azaz utolsó turbófeltöltő dolgozik.

A Ferrarinál azt mondják, mindez egy „szokványos rotáció” része, a Speed Weeknek nyilatkozva azonban egy rivális csapat főnöke azt mondta, az olaszok nem lehetnek nyugodtak.

„Jó duma! Ha egy elem tökéletesen működik, nincs szükség rotációra. Ha egy összetevő normál életciklusa végéhez ér, akkor kell cserélni” – fogalmazott.

A versenyzők által eddig felhasznált motoregységek:

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
50 évvel ezelőtt, 1967-ben rendezték meg először a Forma-1-es Kanadai Nagydíjat, az ország pedig az elmúlt 5 évtizedben számos emlékezetes…