Büntetések a pénteki szabadedzések után

Fotó: Pirelli
Haas, Kevin Magnussen, Spanish Grand Prix 2018

Pénteken két F1-es csapatot is büntetéssel sújtott az FIA amiatt, hogy nem biztonságos módon engedték ki versenyzőiket a bokszutcából a szabadedzések alatt.

Az első szabadedzésen a McLaren Stoffel Vandoorne-t engedte útjára a bokszban, amikor Sebastian Vettel érkezett, így a németnek le kellett fékeznie, hogy elkerüljék az ütközést. A versenybírák úgy döntöttek, 10 000 euróra büntetik a McLarent a hiba miatt.

A második tréningen a Haas bakizott: a csapatnak az Ausztrál Nagydíjon már meggyűlt a baja a kerekek felhelyezésével, ugyanis akkor a versenyen mindkét pilótájuk esetében ugyanaz történt: nem tudták megfelelően felrakni a kerekeket, ezért Kevin Magnussen és Romain Grosjean versenye is véget ért.

Most is hasonló történt a csapatnál, Magnussennek azonnal szóltak, hogy álljon meg, mert nem sikerült rögzíteni a kereket – mivel a csapat és a versenyző rögtön reagált a helyzetre „csak” 5000 eurós büntetést kaptak.

Carlos Sainz, a Renault versenyzője egyébként szintén büntetésben részesült, őt 500 euróra büntették, mert túllépte a bokszutcában a megengedett sebességhatárt.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!