Büntetést kap a Ferrari az elütött szerelő miatt

Fotó: Bahrain GP
A Ferrari mechanic is hit during the pit stop of Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF-71H t Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 8 April 2018. Räikkönen

Az F1-es Bahreini Nagydíjat követően az FIA meghallgatta a Ferrarit, majd döntést hozott Kimi Räikkönen bokszutcai balesetével kapcsolatban.

Räikkönen második kerékcseréjére érkezett a bokszba, amikor a bal hátsó kerekével adódtak problémák. Annak ellenére, hogy nem szedték le az abroncsot, Räikkönen zöld jelzést kapott az indulásra.

A Ferrari el is indult, azonban a kerék előtt állt az egyik szerelő, akit Räikkönen elütött – a jelenlegi hírek alapján a Ferrari munkatársa lábtörést szenvedett.

Az FIA a Ferrarit arra kérte, adjon magyarázatot a történtekre, majd a meghallgatás után úgy döntöttek, 50 000 eurós pénzbüntetéssel sújtják az istállót.

A versenybírák határozata szerint: „A stewardok határozata szerint az autót nem biztonságos módon engedték ki. A csapat úgy engedte el az autót, hogy azzal az istálló személyzetét veszélyeztette és sérülést okozott számára.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!