Verstappen vs. Ocon

Büszke versenyzőire a McLaren

A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh saját bevallása szerint nagyon büszke versenyzőire, azok ugyanis a kiábrándító idén ellenére rendkívüli profi módon állnak hozzá a munkához.


A McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh saját bevallása szerint nagyon büszke versenyzőire, azok ugyanis a kiábrándító idén ellenére rendkívüli profi módon állnak hozzá a munkához.

Bár a 2012-es idényt a leggyorsabb autóval zárta a wokingi gárda, az idei bajnokságot komoly hátrányból kezdte meg a csapat, ezt a hátrányt pedig csak kis mértékben sikerült ledolgozni az idény előrehaladtával.

A McLarennél minden erejükkel arra fókuszálnak, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2014-es bajnokságra, amikor már reményeik szerint ismét a bajnoki elsőségért lehetnek harcban.

Martin Whitmarsh, a gárda csapatfőnöke elárulta, büszke versenyzőire, azok ugyanis az elmúlt időszakban is a legtöbbet hozták ki gyengécske versenyautóikból.

„Bár az elmúlt két versenyen nem volt olyan autónk, mellyel a legjobb csapatokkal szállhattunk volna harcba, azt gondolom, elégedettek lehetünk azzal, ahogy dolgoztunk” – fogalmazott a szakember.

„A versenyzőinket sújtó problémák – főképp egy törött szárny és két defekt – ellenére Japánban és Koreában is hatékonyak voltunk taktikailag, és Jenson [Button] és Checo [Pérez] is következetes célba érőnek bizonyult.”

„Emellett ki kell emelnem az ő teljesítményüket is: nagyon nehéz szezon az idei, de higgadtak maradtak és elkötelezettek, az egész vállalat részére motivációt jelent a hozzáállásuk, és büszke vagyok arra, ahogy reagáltak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek