Button: A Brawn GP előnyben lehet a szezonnyitón - F1VILÁG.HU

Button: A Brawn GP előnyben lehet a szezonnyitón

HIRDETÉS

Jenson Button úgy gondolja, csapata akár előnybe is kerülhet azzal, hogy már a tavalyi évad elején megkezdte idei autója tervezését, és akkor sem állt le a fejlesztésekkel, mikor a Honda bejelentette, hogy kivonul a Forma-1-ből.

Jenson Button úgy gondolja, csapata akár előnybe is kerülhet azzal, hogy már a tavalyi évad elején megkezdte idei autója tervezését, és akkor sem állt le a fejlesztésekkel, mikor a Honda bejelentette, hogy kivonul a Forma-1-ből.

A brit versenyző teljes bizonytalanságban készült az idei évre, miután a Honda még tavaly decemberben bejelentette, azonnali hatállyal leállítja forma-1-es programját, és elhagyja a királykategóriát.

A brackley-i bázisú alakulat jövője sokáig kérdéses volt, ám a mérnökök ez idő alatt sem álltak le a munkával, és folyamatosan dolgoztak az idei autón, aminek volt is értelme, mert a japánok végül megegyeztek Ross Brawnnal a csapat eladásáról.

A Brawn GP múlt pénteken hajnalban tett bejelentést, miszerint változatlan felállással, a Jenson Button Rubens Barrichello párossal vág neki az idei évnek, és még aznap pályára vitte új autóját egy privát teszten Silverstone-ban.

Buttont érte az a hatalmas megtiszteltetés, hogy először vezethette az új autót, mellyel hétfőn megkezdte az utolsó kollektív tesztprogramot Barcelonában, ahol fantasztikus időket futott.

A brit pilóta elégedetten nyilatkozott a BGP 001-es modell kezdeti teljesítményéről, és úgy érzi, meglesz a gyümölcse annak, hogy már a tavalyi évad korai szakaszában áttértek a 2009-es autó tervezésére és fejlesztésére.

“Természetesen vannak olyan dolgok, amik megnehezítették a dolgunkat, ilyen például az, hogy egy új motort kellett beépítenünk az autóba, amit korábban nem terveztünk” – mondta Button. “Bizonyos területek nem olyan jók, mint más csapatoknál, de már nagyon korán megkezdtük az autó munkálatait, és egy olyat alkottunk, ami versenyképes.”

“A teszteken számos olyan dolgot látunk más autókon, amit mi már rég kipróbáltunk, sőt el is vetettünk, mert nem hozott különösebb teljesítménybeli javulást. Rengeteg olyan alkatrész van a többiek autóin, amik nálunk nem működtek, nem találtuk meg velük a helyes irányt, így teljesen más úton indultunk tovább.”

Button ugyan tisztában van azzal, hogy az idegtépő várakozás után most egy még keményebb időszak jön számára, úgy érzi, megfiatalodva térhet vissza a pályára, miután egy újabb esélyt kapott a bizonyításra.

“Nem mondhatom, hogy az elmúlt években minden simán ment, azonban nem mindenkivel történik meg ilyen” – folytatta a brit versenyző.

Hirdetés

“Ez egy új kezdet számomra, és ismét egy forma-1-es autó volánja mögött ülni olyan érzéssel tölt el, mintha ismét kisgyerek lennék. Nagyon izgatott vagyok. Olyan, mintha 2000-ben lennék, de már kilenc éves tapasztalattal a hátam mögött. Egy tökéletes pozíció, amiben most vagyok.”

“Ki vagyok éhezve a sikerre. Nem én vagyok az egyetlen, aki ezt így érzi, mindnyájan így vagyunk ezzel. Különösen úgy, hogy egy olyan autót építettünk, ami véleményem szerint versenyképes, és teljesen különbözik attól a kettőtől, amit az elmúlt években alkottunk. Szóval most mindannyian újra gyereknek érezzük magunkat, és ezt jól tükrözi a dolgozóink arcán lévő mosoly.”

“Kiváló a csapaton belüli légkör, és ahogy azt már korábban mondtam, ez a helyzet még inkább összehozott bennünket. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehetek mindennek” – folytatta Button, aki megerősítette, hogy jóval kevesebb lesz a fizetése az idei évben, mint arról korábban, még a Hondával megegyezett.

“Nem akarok beszélni a szerződésekről, de úgy gondolom, hogy a csapat összes dolgozójának bizonyos áldozatokat kell hoznia. Versenyezni akarok, és nagyon boldog vagyok, hogy a csapat, mint Brawn GP ott lesz a rajtrácson, és most ez a legfontosabb dolog.”

“Bármit is mondtak az emberek a versenyzőkről, vagy éppen rólam a múltban, azért vagyok itt, hogy versenyezzek. Imádok versenyezni, és ez a legjobb hely arra, hogy ezt megtegyem. Viszont ez rengeteg áldozattal jár” – tette hozzá a brit versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!