Button: A nyári szünet után nagyot léphetünk előre - F1VILÁG.HU

Button: A nyári szünet után nagyot léphetünk előre

HIRDETÉS

Elégedetten vonul a nyári szünetre a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Jenson Button – az angol szerint Belgiumban akár a dobogó is összejöhet.


Elégedetten vonul a nyári szünetre a McLaren Mercedes Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Jenson Button – az angol szerint Belgiumban akár a dobogó is összejöhet.

A McLaren versenyzője számára ugyan kiábrándítóan alakult a Magyar Nagydíj időmérő edzése – csak tizenharmadikként zárt –, a versenyen jó tempót tudott diktálni, és végül hetedikként ért célba.

Button elmondta, bár nem ilyen eredményekre vágynak, az mindenképp ígéretes, hogy érzése szerint sikerült előrelépniük problémás versenyautójukkal.

„Az eredmények még nem olyanok, mint szeretnénk, de megvertük a Ferrarit, és megvertük volna a Mercedest is, ha nem robban fel benne a motor – ez pedig nem olyan rossz” – idézi Button szavait a The Telegraph című angol lap.

„Izgalmas tempót tudtunk diktálni a lágy gumikon, megfutottunk néhány leggyorsabb kört a futam közepén. Szóval őszintén hiszem, hogy javítottunk az autón, ráadásul egy olyan pályán mentünk jól, mely véleményem szerint nem igazán feküdt nekünk.”

„Szóval nem vagyunk olyan rosszak a nyári szünet előtt, és néhány új fejlesztéssel jobb eredményre lehetünk képesek Spában. Tudom, hogy Magyarországon nem tudtuk felvenni a versenyt az élen autózókkal, így Lewisszal [Hamilton], Sebastiannal [Vettel] és Romain Grosjeannal – de előreléptünk.”

„Egy ideig Sebastian sem tudott megelőzni, amit igazán élveztem – jó volt az élmezőnnyel versenyezni. Az eredmények még nem jöttek eddig, de a tőlünk telhető legjobbat nyújtottuk, és az ember soha sem tudhatja, mi történik egy olyan helyzetben, amikor eggyel kevesebbszer áll ki, mint mások.”

„Szóval jó napunk volt vasárnap, és alig várom már a következő futamot.”

Button elmondta, véleménye szerint az augusztus végi Belga Nagydíjon akár a dobogóért is harcba szállhatnak majd. A csapat számos újítást pályára visz majd a legendás Spa-Francorchampsban.

Hirdetés

„Lesznek új elemek az autón Spában. A belga egy alacsony leszorítóerejű pálya, és a jelenlegi autónak is már jobban feküdne ez a helyszín, mint a Hungaroring. Továbbra is azt mondom, hogy a dobogóért is harcolhatunk akár. Ott kell lennünk, ez az, amit célul tűzünk ki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!