Verstappen vs. Ocon

Button a rosszul beállított váltót okolja

Jenson Button több csatában is részt vett az Olasz Nagydíjon, de végül csak a 10. helyen intették le, amiben szerinte egyértelműen a rosszul megválasztott váltóáttétel tehető felelőssé.


Jenson Button több csatában is részt vett az Olasz Nagydíjon, de végül csak a 10. helyen intették le, amiben szerinte egyértelműen a rosszul megválasztott váltóáttétel tehető felelőssé.

A McLarent ugyanis túl rövid áttételekkel küldték pályára a mérnökök, így Button hiába érte utol például Daniel Ricciardót a verseny alatt, egyszerűen nem bírt vele.

„Nehéz nap van mögöttünk. Úgy vélem, a tempónk jobb volt, mint amit a 10. hely mutat, de sokáig vergődtünk a Toro Rosso mögött, és nem tudtunk előzni”- elemzett a leintés után Button.

„Az volt a probléma, hogy ahogyan az üzemanyag fogyott az autóból, az egyenesekben úgy nőtt a végsebesség. Amint valakit követtünk az egyenesekben, nehéz helyzetbe kerültünk. Rosszul döntöttünk a váltó-áttételeket illetően, reméljük, ezt megoldjuk a következő alkalomra.”

„Amikor használtuk a DRS-t, 331 kilométer per órás sebességnél nem tudtunk gyorsabbak lenni, míg mindenki más 340-nel repesztett. Hibáztunk”- zárta Button, akinek tovább nehezítette a dolgát, hogy 15 körrel a leintés előtt szögletesre fékezte abroncsait, és onnantól olyan érzése volt, „mintha Lego-gumikon” vezetett volna.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek