Button: A szezon elején Rosberget megbüntették volna - F1VILÁG.HU

Button: A szezon elején Rosberget megbüntették volna

A McLaren világbajnok versenyzője, Jenon Button szerint Nico Rosberget megbüntették volna a Lewis Hamiltonnal való ütközésért, ha az a szezon korábbi szakaszában történik.


A McLaren világbajnok versenyzője, Jenon Button szerint Nico Rosberget megbüntették volna a Lewis Hamiltonnal való ütközésért, ha az a szezon korábbi szakaszában történik.

A Kanadai Nagydíjat követően némiképp megváltozott a stewardok hozzáállása, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis úgy döntött, sokkal engedékenyebb lesz a különféle incidensek szankcionálása kapcsán.

Button biztos benne, ezért úszta meg Nico Rosberg is büntetés nélkül azt, hogy a Belga Nagydíj második körében gyakorlatilag tönkretette csapattársa, egyben legfőbb riválisa, Lewis Hamilton versenyét.

„Eszük ágában sem volt büntetni, hiszen – mint ahogy azt megvitattuk négy versennyel ezelőtt – sokkal rugalmasabbnak kell lenniük a stewardoknak, mivel agresszívebb versenyzést szerettünk volna” – mondta a 2009-es év világbajnoka.

„Ha a baleset négy futammal előbb történik, akkor meggyőződésem, hogy Nicót megbüntetik, hiszen az efféle baleseteket mindig szankcionálják.”

„Mostanában viszont – néhány verseny óta – az az álláspont, hogy az agresszívebb versenyzés jobb a sportnak, szóval egy kicsit tovább lehet feszíteni a húrt.”

Bár néhány versenyző – köztük Felipe Massa – úgy véli, Rosberget meg kellett volna büntetni manőveréért, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel örül annak, hogy nem indult eljárás honfitársa ellen.

„Kétlem, hogy az ember szándékosan töri le az első szárnyát – egyszerűen nehéz időzíteni és nehéz látni a véglapokat ahhoz, hogy defektet okozz a másiknak” – érvelt a Red Bull versenyzője.

„Fernando [Alonso] a verseny végén nekem ütközött az 1-es kanyarban, én pedig szerencsés voltam, hogy nem kaptam defektet – ilyen a versenyzés.”

Hirdetés

„Nagyon örülök, hogy nem indult eljárás Nico ellen, mivel versenybaleset volt.”

A német nevetve hozzátette: „Lehet, hogy én nem vagyok elég tehetséges ahhoz, hogy megfelelően időzítsek egy defektet másnak, és talán meg kéne tanulnom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!