Verstappen vs. Ocon

Button állítja, Spában az élcsapatokkal harcolhatnak

Nagy magabiztossággal várja a hónap végi Belga Nagydíjat a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button – az angol szerint a wokingi gárda Spában bizonyítja majd, milyen komoly fejlődést sikerült elérnie.


Nagy magabiztossággal várja a hónap végi Belga Nagydíjat a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button – az angol szerint a wokingi gárda Spában bizonyítja majd, milyen komoly fejlődést sikerült elérnie.

A bajnokság első felében a patinás alakulat képtelen volt felvenni a versenyt a Forma-1 élcsapataival, Button szerint azonban a Magyar Nagydíjon jelentős előrelépést tettek, így Belgiumban akár még a dobogóért is harcolhatnak majd.

A 2009-es év legjobbja hetedikként ért célba a Hungaroringen, elmondása szerint azonban a spái versenypálya jobban fekszik majd a McLaren MP4-28-as versenyautóinak.

„A hetedik hely nem tűnik valami izgalmasnak, a legutóbbi versenyen az ötödik helyért küzdöttünk, de továbbra is úgy gondolom, előreléptünk, mer a Mercedes gyorsabbnak tűnt ellenfeleinél” – mondta Button a magyarországi teljesítményre reflektálva.

„Véleményem szerint jó munkát végeztünk, és úgy gondolom, ezt bizonyítani is fogjuk Spában. Egy más típusú pályáról van szó, egy olyanról, mely kedvezhet azoknak az újításoknak, amelyekkel a következő versenyre érkezünk. Magyarországon talán az idei legjobb versenyünket futottuk. Ez ugyan nem mond sokat, de nagyon kemény idényünk van.”

„A fejlődés persze ott van, és azt hiszem, elégedettnek kell lennünk.”

Button – aki idén még nem tudott dobogóra állni – meg van győződve arról, a McLaren Belgiumban megmutathatja, hogy valóban közelebb került az élcsapatokhoz.

„Az idény azon pontjánál járunk, ahol van némi különbség az élcsapatok és a lassabb alakulatok között. De úgy hiszem, a következő versenyen sokkal közelebb leszünk az élcsapatokhoz, és velük harcolhatunk. Már most nagyon várom már a spái hétvégét.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kvyat az előszezon legjobb idejével az élen

A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napján. Az orosz az előszezon eddigi legjobb idejével végzett az élen.

Videó: A második F1-es tesztnap összefoglalója

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok idei második tesztnapján, Barcelonában. A Forma-1 hivatalos Youtube-csatornája jóvoltából most megmutatjuk a keddi nap összefoglalóját.

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 2. nap

A második napot töltötték el Barcelonában kedden a Forma-1 csapatai. A tesztnapot a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc zárta az élen. Mutatjuk a nap legjobb fotóit!

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek