Button az élen, nagy bajba kerülhet a Renault - F1VILÁG.HU

Button az élen, nagy bajba kerülhet a Renault

HIRDETÉS

Jenson Button és a McLaren elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok Jerezben zajló tesztjének második napja. Räikkönen második lett a Ferrarival, Vettel pedig csalódottan utazott haza.


Jenson Button és a McLaren elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok Jerezben zajló tesztjének második napja. Räikkönen második lett a Ferrarival, Vettel pedig csalódottan utazott haza.

Azt követően, hogy múlt éjszaka eső áztatta a spanyolországi versenypályát, a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli a csapatokkal való egyeztetés után úgy döntött, eredetileg péntekre tervezett esőgumi-tesztet ma bonyolítja le.

Ennek megfelelően délelőtt az intermediate- és esőgumikkal rótták a köröket a versenyzők, délután pedig már előkerülhettek a Pirelli sima futófelületű abroncsai is.

Tegnap technikai problémák miatt egyetlen kört sem tudott megtenni, ma tehát először próbálhatta ki a McLaren Mercedes vadonatúj, MP4-29-es versenyautóját a wokingiak világbajnok pilótája, Jenson Button.

A brit versenyző szorgalmasan rótta a köröket szerdán, és végül 1 perc 24,165 másodperces idővel a táblázat élén zárt 43 kör megtétele után. A köridőknek persze ma még semmi jelentőségük nem volt, a második helyen végző Kimi Räikkönen például bő 6 tizedmásodperces hátránnyal lett második az új Ferrarival.

A harmadik pozícióban a finn honfitársa, Valtteri Bottas zárt, aki a tegnapi bizonytalan körözgetés után ma már 35 kört megtett a Mercedes-motorral hajtott FW36-os Williamsszel.

Hirdetés

A nap legszorgalmasabb versenyzője Nico Rosberg lett, a német nagyon produktív munkát végzett ma, hiszen 97 kört tett meg Jerezben. Az eredmények alapján úgy tűnik, a motorok finomhangolását, illetve kiismerését tekintve a Mercedes némi előnyben van riválisaival, főleg a Renault-val szemben: utóbbi gyártó bevallottan problémákkal küszködik, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Sebastian Vettel a tegnapi három kör után ma szintén nagyon keveset volt a pályán. A német nyolcszor tudott körbemenni a spanyolországi aszfaltcsíkon, és idő előtt kénytelen volt elindulni hazafelé, autójában ugyanis probléma támadt a Renault-motor energiatároló rendszerével.

Eközben a Caterham versenygépe sem villogott túlságosan a Renault aggregátjaival: Marcus Ericsson is csak 11 kört tett meg, és 14 másodperces hátránnyal lett hetedik. A svéd versenyzőt Sergio Pérez, valamint Esteban Gutiérrez is maga mögé utasította.

Kettejüknek egyébként szintén nem volt problémamentes a napja, Gutiérrez ugyanis a sóderágyba csúszott, Pérez alatt pedig az 1-es kanyarban megállt a Force India.

Nem túl biztató a Renault számára az sem, hogy harmadik partnercsapatuk, a Toro Rosso ki sem hajtott ma a pályára. Míg tehát a Mercedes-motorral szerelt versenygépek 212 kört futottak ma, a Renault partnercsapatai mindössze 19-et! A Ferrari aggregátjai ma összesen 100 kört tettek meg a Ferrari és a Sauber autóiban.

Délutánra egyébként megérkezett Jerezbe a Marussia új versenyautója is, mely így holnap végre bemutatkozhat a versenypályán.

Holnap már a Ferrari másik világbajnoka, Fernando Alonso is autóba ülhet, míg a Mercedesnél ismét Lewis Hamilton lesz szolgálatban. A McLaren versenygépével Kevin Magnussen, míg a Red Bulléval Daniel Ricciardo rója majd a köröket. A Saubernél Adrian Sutil, a Caterhamnél Robin Frijns, a Williamsnél Felipe Massa, a Force Indiánál Daniel Juncadella, míg a Toro Rossónál Jean-Eric Vergne lesz szolgálatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!