Hírek

Button: Az én időm már lejárt a Forma-1-ben

Bár Fernando Alonso helyettesként rajthoz áll a Monacói Nagydíjon, Jenson Button leszögezte, esze ágában sincs visszatérni az aktív Forma-1-es versenyzéshez.

Bár Fernando Alonso helyettesként rajthoz áll a Monacói Nagydíjon, Jenson Button leszögezte, esze ágában sincs visszatérni az aktív Forma-1-es versenyzéshez.

A brit versenyző az Abu Dhabi Nagydíjon akasztotta szögre a sisakját, noha továbbra is szerződésben maradt a McLarennel.

Button így Monte-Carlóban rajthoz állhat Fernando Alonso helyett, aki az Indianapolis 500-on indul el vasárnap.

A 306. F1-es versenyére készülő brit azt mondja, az ő ideje már lejárt a királykategóriában.

„Természetes, hogy amikor adódott a lehetőség, hogy részt vegyek a Monacói Nagydíjon, megragadtam” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„De nem akarok egy egész szezont végigversenyezni a Forma-1-ben, mert az én időm már lejárt itt. Karrierem nagy részét imádtam, de elérkezett az idő arra, hogy szünetet tartsak. Az pedig, hogy visszatérhetek a Monacói Nagydíjra, egyszerűen álomszerű.”

„Egy egyszeri alkalom lesz, amit ki fogok élvezni. Abu Dhabiban tényleg véget ért a pályafutásom. Nagyon érzelemdús és különleges hétvége volt. Monaco teljesen más – egy egyszeri alkalom.”

Button elárulta, két F1-es csapat is megkereste őt az elmúlt szezon végén.

„Sok opcióm volt arra, hogy versenyezzek idén. Két F1-es csapat is megkért arra, hogy versenyezzek náluk 2017-ben. De nem akartam ezt csinálni.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Hétfőn este elhunyt a Moto GP 2006-os bajnoka, Nicky Hayden, aki még múlt szerdán szenvedett balesetet, amikor kerékpározás közben elütötte…