Button: Bárhol legyőzhetjük a Red Bullt

A 2009-es év legjobbja, Jenson Button meg van győződve arról, hogy csapata, a McLaren immáron minden pályán méltó ellenfele lehet a szezont végigdomináló Red Bull Racingnek.


A 2009-es év legjobbja, Jenson Button meg van győződve arról, hogy csapata, a McLaren immáron minden pályán méltó ellenfele lehet a szezont végigdomináló Red Bull Racingnek.

Button idei harmadik győzelmét aratta az elmúlt hétvégén, Japánban, ahol remek versenyzésének köszönhetően legyőzte legfőbb riválisát, Sebastian Vettel – noha a német ennek ellenére bebiztosította második világbajnoki címét.

Jenson Button úgy véli, a McLaren olyannyira javított teljesítményén az elmúlt időszakban, hogy most már a gyors kanyarokkal teletűzdelt pályákon is képes legyőzni a Red Bull autóit.

„Azt gondolom, az általános tempónk – ha nem vesszük figyelembe a stratégiákat és a gumik óvását – elég jó lett a gyors pályákon” – fogalmazott a McLaren versenyzője.

„Szerintem az autónk kiválóan működik a gyors kanyarokkal rendelkező pályákon, ezt pedig jó látni, mert eddig ez volt legfőbb gyengeségünk a Red Bull-lal szemben. A gyors kanyarokban mindig csak néztük őket, és azt kérdeztük magunktól, ’hogy a pokolba csinálják?’. Aztán megérkeztünk Spába, ahol nagyon versenyképesek voltunk. És ugyanez volt a helyzet Suzukában is.”

Advertisements

„Az autónk remekül működött, és az első szektorban valójában gyorsabbak is voltunk, mint a Red Bullok – három év után először.”

Button az elmúlt versenyeken sokkal jobb teljesítmény nyújtott csapattársánál Lewis Hamiltonnál, ám nem gondolja úgy, hogy ez a Pirelli abroncsai miatt van, noha elismeri, simább vezetési stílusa valószínűleg nagy segítséget jelent számára.

„Nem tudom. Szerintem, ha a tavalyi gumikat használnánk, akkor is elégedett lennék, mert a gyors pályákon mindig sokat kell dolgozni az abroncsokkal. Nem tudom, talán az év stílusomnak jobban fekszik. Nehéz megmondani. Viszont néhány pályán nagyon küszködtem a gumikopással, szóval nem mindig az én szájízem szerint alakulnak a dolgok.”

A brit pilóta szerint Korában sem lesz könnyű dolguk a gumikkal, és véleménye szerint a versenyen akár öt kiállást is láthatunk majd egy-egy versenyző esetében.

„Kemény lesz. A lágy keverék elég kemény ahhoz, hogy hosszú etapot teljesítsünk vele, de a szuperlágyat érdekes lesz majd nézni. Sok bokszkiállás lehet majd. Akár ötször is kiállhatunk, több nem, de lehet, hogy az összes gumit elhasználjuk majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!