Button: Bőven van még potenciál az autóban

Rendkívül sokat fejlődhet a következő néhány versenyen a McLaren-Mercedes 2011-es versenyautója – véli a csapat brit versenyzője, Jenson Button, aki egy interjúban elmondta, szoros küzdelmet vívhatnak majd a Red Bull és a Ferrari versenyzőivel.


Rendkívül sokat fejlődhet a következő néhány versenyen a McLaren-Mercedes 2011-es versenyautója – véli a csapat brit versenyzője, Jenson Button, aki egy interjúban elmondta, szoros küzdelmet vívhatnak majd a Red Bull és a Ferrari versenyzőivel.

Button a hatodik helyen zárta a szezon első versenyét Ausztráliában, míg csapattársa, Lewis Hamilton másodikként futott be. Összességében tehát elmondható, kielégítő eredményeket ért el a wokingi gárda azt követően, hogy a téli teszteket gyakorlatilag végigszenvedték.

Button elmondta, egyrészről elégedett, hiszen sokat fejlődött az MP4-26-os versenygép, másfelől viszont csalódott, hiszen sokkal jobb eredményt is elérhetett volna Melbourne-ben.

„Vegyesek az érzéseim az Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban, hiszen egyik oldalról csalódott vagyok, hogy csak hatodikként értem célba, mivel tudom, hogy az autónk sokkal jobb ennél. Másfelől viszont nagyon elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit néhány hét alatt elértünk” – mondta a Forma-1 2009-es világbajnoka.

„Az autónk hihetetlenül erősnek tűnt a kanyarokban, A verseny vége fel az is nagyon kielégítő volt, hogy harcolni tudtunk azokkal, akik háromszor álltak ki kerékcserére és frissebb abroncsaik voltak. Az viszont frusztráló, hogy beragadtam mögéjük ahelyett, hogy előttük lettem volna. De egyértelműen látszik, hogy a potenciál megvan és a következő versenyeken szép eredményeket érhetünk el.”

Button elmondta, több újítást is pályára vittek Ausztráliában, melyek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy sürgősen javítsanak az autó teljesítményén.

„Egy új kipufogórendszerrel gurultunk pályára, ami sokkal egyszerűbb. mint az eredeti megoldás, amit a teszteken próbálgattunk, emellett volt egy átalakított padlólemezünk és új első szárnyunk is. Ezek az elemek egyértelműen javítottak a teljesítményen, nagyjából egy másodpercet.”

„A plusz leszorítóerő azt jelenti, hogy korábban fékezhetsz, a kanyarokat gyorsabban teljesítheted és előbb léphetsz a gázra. Sokkal nagyobb az önbizalmad és keményebben nyomhatod.”

A brit versenyző végül kiemelte, a Red Bull Racing és a Ferrari versenyzői a következő futamokon is nagyon erősek lesznek, ám úgy érzi, bőven van még potenciál a csapat versenyautójában, így biztos abban, hogy képesek lesznek felvenni velük a küzdelmet Malajziában és Kínában.

„A Red Bull egyértelműen gyors – Sebastian első rajtkockát érő köre mindenkit biztosított erről. Versenytempó tekintetében viszont úgy tűnt, sokkal közelebb vagyunk a szezon ezen szakaszában, összehasonlítva a tavalyi évvel.”

„Úgy gondolom, nagyon sok potenciál van az autónkban: vasárnap volt először lehetőségünk arra, hogy versenytávot teljesítsünk, ez pedig jól mutatja, mennyi mindent hozhatunk ki belőle. Úgy gondolom, a Ferrari is nagyon erős lesz. Erős teljesítménnyel kezdték a hétvégét, viszont szombatra és vasárnapra egy kicsit visszaestek. A versenytempójuk viszont jó volt, szóval a következő két versenyen úgy vélem, gyorsak lesznek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!