Button csalódott az új McLarenben - F1VILÁG.HU

Button csalódott az új McLarenben

HIRDETÉS

Habár problémák hátráltatják a csapatot, komoly javulást vár az évadnyitó Ausztrál Nagydíjig a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.


Habár problémák hátráltatják a csapatot, komoly javulást vár az évadnyitó Ausztrál Nagydíjig a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.

A brit pilóta a Reutersnek adott nyilatkozatában szerdán elmondta, már az első teszten sokat várt a csapat MP4-26-os versenyautójától, mely azonban nem úgy teljesített, ahogyan arra számított.

„Amikor először beugrottam az új autóba, arra gondoltam, ‘wow, mindenkit agyonverünk majd vele’. Hát nem” – mondta Button a Reutersnek.

„Viszont kétlem, hogy bárki is így érezhetett volna, mivel sokkal kisebb a leszorítóerő és a gumik is másképp működnek.”

„Nncs semmi olyan, ami túlságosan megijesztene az autóval kapcsolatban, szóval még sokat fejlődhetünk az általános beállításokkal.”

Button hozzátette, februárban a technikai problémák mellett az is gondot okozott a csapatnak, hogy nem állt rendelkezésükre megfelelő alkatrész a tesztpályákon.

„Az idei évben többször is problémát okozott a teszteken, hogy nem álltak rendelkezésre az alkatrészek a pályán, emellett voltak megbízhatósági gondok is, szóval nem tudtunk olyan sokat körözni, mint szerettünk volna, ami főként a beállítási munkákra nyomta rá a bélyegét.”

A brit versenyző mindazonáltal elmondta, sokat vár a jövő heti, barcelonai tesztsorozattól, hiszen reményei szerint több időt fordíthatnak majd az autó általános beállításaira.

„De van még négy napunk és remélhetőleg minden jól alakul a következő teszten, sok kört meg tudunk tenni és fejlődhetünk.”

Hirdetés

„Sok mindent ki tudunk még hozni az autóból, amit eddig nem sikerült, egyszerűen azért, mert nem volt elég időnk arra, hogy ezt megtegyük. Még nem állt össze minden, tehát azt sem tudjuk, hogy állunk versenytársainkhoz képest.”

Mint ismert, a McLaren a tavalyi autóval vett részt az év első kollektív tesztjén, Valenciában, miután az új autót csak február 4-én mutatta be a nagyközönségnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!