Button egyre jobban félti bajnoki előnyét - F1VILÁG.HU

Button egyre jobban félti bajnoki előnyét

HIRDETÉS

Jenson Button attól tart, hogy már csak versenyek kérdése, és elveszíti előnyét a világbajnoki pontversenyben, hacsak nem áll a sarkára csapata és nem talál megoldást az utóbbi időben egyre súlyosabban jelentkező problémákra.

Jenson Button attól tart, hogy már csak versenyek kérdése, és elveszíti előnyét a világbajnoki pontversenyben, hacsak nem áll a sarkára csapata és nem talál megoldást az utóbbi időben egyre súlyosabban jelentkező problémákra.

Azt követően, hogy az első hét futamból hatot megnyert, a Brawn GP teljesítménye csúnyán visszaesett az elmúlt versenyeken, és a hétvégi Magyar Nagydíj bebizonyította, hogy nem csak hűvösben, hanem melegben sem tudják felvenni a tempót ellenfeleikkel.

Button bízott abban, hogy a Hungaroringen fordulhat a kocka, és csapata visszatér a mezőny élére, de a brit versenyző csak a hetedik helyig jutott a hétvégi versenyen, ahol a McLaren és a Ferrari is remekelt.

A listavezető a gumik drasztikus szemcsésedésére és a hátsó tapadás hiányára panaszkodott, ami soha nem volt probléma számára az szezon elején, mikor fölényes győzelmeket aratott, így mielőbbi lépéseket sürget, mert előnye drasztikusan fogy az őt követőkkel szemben.

“Előnyöm egyáltalán nem megnyugtató” – mondta Button az Autosportnak. “Nem kevesebb, mint 15 pontot veszítettem Webberel szemben az elmúlt három versenyen, ami rengeteg. Öt pont, versenyenként.”

“Szóval egyáltalán nem megnyugtató a helyzetem, de nem tudok mit tenni jelen pillanatban, mindössze annyit, hogy ki kell elemeznünk az adatokat, ami bosszantó, hiszen a két hetes gyárleállás miatt erre várnunk kell.”

Button előnye 18.5 pontra apadt a csapattársa, Sebastian Vettel kiesésével a második helyre felugró Mark Webberrel szemben, ám a brit pilóta szerencsésnek mondhatja magát, mert rosszabbul is járhatott volna, ha nem támad fel a McLaren és a Ferrari, és nem az ő versenyzői végeznek az élen a Magyar Nagydíjon.

A Brawn pilótája azonban tudja, hogy minél előbb orvosolni kell a problémákat, máskülönben borítékolható, hogy elveszítik a már zsebükben érzett bajnoki címeket az idei évben.

“Mielőbb megoldást kell találnunk, mert vezetjük a bajnokságot, de elkerülhetetlen, hogy ne előzzenek be minket, ha továbbra is így folytatjuk. Jó érzés az élen állni, de három-négy verseny múlva már nem ez lesz a helyzet, ha olyan marad a teljesítményünk, mint az elmúlt versenyeken” – tette hozzá Button.

Ross Brawn csapatfőnök a verseny után elmondta, hogy a következő hetekben visszatérnek korábbi elemeikhez és beállításaikhoz, hogy lépésről-lépésre haladva megvizsgálják, mi okozhatta a visszaesést.

Hirdetés

A BGP 001 a szezon elején fantasztikusan kezelte az abroncsokat, a versenyzők semmire sem panaszkodtak, de az elmúlt futamokon gumiproblémákkal küzdenek, aminek okát egyelőre nem tudják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!