Button élete győzelmét ünnepli - F1VILÁG.HU

Button élete győzelmét ünnepli

HIRDETÉS

Élete egyik, ha nem a legjobb győzelmének könyveli el a Kanadai Nagydíjon aratott diadalát a McLaren versenyzője, Jenson Button.


Élete egyik, ha nem a legjobb győzelmének könyveli el a Kanadai Nagydíjon aratott diadalát a McLaren versenyzője, Jenson Button.

A brit pilóta az utolsó körben fantasztikus küzdelemben utasította maga mögé az addig élen álló Sebastian Vettelt, és idén először felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Tényleg nem tudom, mit mondjak” – kezdte Button a futam értékelését a hivatalos sajtótájékoztatón.

„Nagyon érzelemdús három óra volt, kezdve a rajtól. Volt egy incidensem Lewisszal [Hamilton], valójában nem láttam semmit, amikor mellém került. Sajnálom őt, onnantól kezdve pedig komoly csatát vívtam.”

„Kaptam egy áthajtásos büntetést a biztonsági autó mögött megválasztott sebesség miatt, szóval háromszor kellett keresztülverekednem magam a mezőnyön. Az utolsó körben utolértem Sebet [Vettel], szélesen fordult a pálya vizes oldalán, és kihasználtam a lehetőséget.”

„Fantasztikus verseny volt, még ha nem is nyertem volna, nagyon élveztem volna. Fantasztikus győzelem, talán életem legjobbja.”

Button azonban egyelőre nem nyugodhat meg, hiszen a versenybírók két incidensét is vizsgálják, így nem elképzelhetetlen, hogy utólag időbüntetést kap. A McLaren versenyzője azonban elmondta, nem aggódik, mert úgy érzi, nem tett semmi rosszat.

„Ami azt illeti, nem aggódom túlságosan, mert nem érzem úgy, hogy bármi rosszat is tettem volna, viszont az ember soha nem tudhatja, mi lesz egy ilyen dolog végkimenetele” – magyarázta Button.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!