Button elhitte, hogy bejuthat a Q3-ba

Jól szerepelt az időmérőn, mégis csalódott a 12. rajthellyel Jenson Button, a McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája.


Jól szerepelt az időmérőn, mégis csalódott a 12. rajthellyel Jenson Button, a McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája.

A korábbi világbajnok a kvalifikáció első etapjában a legjobb tízbe is beverekedte magát, végül azonban az időmérő végén nem tudta megismételni ezt a bravúrt.

Button azt mondja, bár jó eredményt értek el, csalódott, ráadásul a holnapi versenyen nehéz dolguk lesz.

„Csalódottak vagyunk a 12. hellyel, mert úgy éreztük, bejuthatunk a Q3-ba” – fogalmazott a 2009-es év legjobbja.

„Azt hiszem, 18 századdal maradtunk csak le, de a maximumot hoztuk ki magunkból. Viszont az utolsó etapban egyszerűen nem volt meg a kellő tapadás. De összességében rendben van ez az eredmény. Az autó jónak tűnik, az utolsó szektor meglehetősen erős, bár a középsőben utolsó előtti voltam, szóval van még bőven tennivaló.”

„Az energia-felhasználás jelenti a legtöbb problémát. Az egyenesekben 28 km/h-val lassabbak vagyunk, és ez nyilván rengeteget számít a köridőben is. Egy kicsit fájdalmas ez az egész, de majd meglátjuk, mit tehetünk holnap.”

„Az időmérő előtt még nem hittük, hogy bejuthatunk a Q3-ba. A probléma azzal van, hogy a Q1-ben kilencedik voltam, és ilyenkor mindenkinek felcsillan a szeme, mindenki elkezd mosolyogni – és aztán az ember persze csalódott a 12. hellyel.”

Button hozzátette, a holnapi versenyen várhatóan szenvedni fognak majd az alacsony végsebesség miatt.

„A verseny viszont fájdalmasabb lesz. Ebben a tekintetben semmi sem változott. Nehéz dolgunk lesz. Biztos vagyok benne, hogy pár kör után már Fernando lesz mögöttem – egészen pontosan én leszek előtte.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!