Button elismerte, hibázott az első kanyarban - F1VILÁG.HU

Button elismerte, hibázott az első kanyarban

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes versenyzője elismerte, hibázott a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj első körében, amikor összeütközött Paul di Resta versenyautójával.


A McLaren Mercedes versenyzője elismerte, hibázott a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj első körében, amikor összeütközött Paul di Resta versenyautójával.

A brit pilóta nem tudott pontot szerezni a Yas Marina versenypályán – csupán tizenkettedikként ért célba, miután a futam első körében, az 1-es kanyarban nekiütközött Paul di Resta Force Indiájának.

A kisebb baleset következtében Button McLarenjének első szárnya megsérült, és bár folytatni tudta, a harmadik körben kénytelen volt kiállni a bokszba.

„Az ember a saját szerencséjének a kovácsa, és a tizenkettedik helyről rajtolva azért lehet számítani némi csihi-puhira” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Az 1-es kanyarban mindkét első kereket blokkoltam, egy autó jobbról bevágott, én pedig nem tudtam lelassítani, és Paul autójának hátuljába csúsztam. Az én hibám volt, megsérült az első szárnyam, emiatt pedig nehezen alakult a versenyem.”

„Bizonyos tekintetben ez a tizenkettedik hely, és az, hogy ilyen közel voltunk a tizedik helyhez, nem olyan rossz, ha megnézzük, mekkora is volt a lemaradásom. Teljesítmény szempontjából jó verseny volt, de nem tudtuk a legtöbbet kihozni belőle.”

Bár Button az elmúlt négy versenyen háromszor is belekeveredett elsőkörös balesetekbe, úgy véli, továbbra is esélyesek arra, hogy jó formában zárják az egyébként kiábrándító szezont.

„Tényleg nem jöttek össze a dolgok. Az autó jó volt az elmúlt három futamon, csak mindig rosszkor voltam rossz helyen. Csak nevetni tudok azon, mennyire balul sültek el a dolgok, de ennek változnia kell, és változni is fog.”

„Nagyon várom már a jövő évet. Alig várom, hogy véget érjen ez a szezon, de persze úgy gondolom, az utolsó két futamon még jól szerepelhetünk, csak túl kell élnem az első kört.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Button elismerte, hibázott az első kanyarban
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet
Leclerc: Ezúttal sem tudtam jó időmérőt futni…
Alonso parádézott, erős versenyekre számít Kínában
A Red Bullnál tagadják, hogy már most hosszabbítanának Perezzel
Norris szerint élmény volt esőben csúszkálva pole-pozíciót szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!