Verstappen vs. Ocon

Button elszántan várja a koreai hétvégét

Az elmúlt években egyáltalán nem szerepelt jól Koreában, így az előttünk álló hétvégén mindenképpen javítani szeretne a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.


Az elmúlt években egyáltalán nem szerepelt jól Koreában, így az előttünk álló hétvégén mindenképpen javítani szeretne a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.

A brit pilóta eddigi legjobb eredménye egy negyedik hely az ázsiai versenyhelyszínen, tavaly pedig Kamui Kobayashi hibájából már az első körben feladni kényszerült a futamot.

Button reméli, ezúttal több szerencséje lesz majd – az mindenesetre biztos, hogy rajta nem fog múlni.

„Ha van olyan pálya az F1-es naptárban, mely eddig nem különösebben volt kedves számomra, akkor az a koreai” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Elég kemény versenyem volt itt 2010-ben, egy átlagos 2011-ben, tavaly pedig gyakorlatilag nem is volt itt versenyem – valaki már az első körben, a 3-as kanyarban kitett a pályáról, és ezzel vége is volt.”

„Ilyenkor persze könnyen elkedvetlenedik az ember, de én inkább még nagyobb elszántsággal érkezem meg Koreába, szeretném megfordítani a szerencsémet, és megpróbálom a maximumot kihozni az autóból, hogy jó eredményt érjek el.”

Button a legutóbbi, szingapúri versenyen hetedikként ért célba, elmondása szerint azonban sikerült a maximumot kihozni az MP4-28-as versenygépből.

„Szingapúrban szolid hétvégénk volt, a mérnökök, a stratégáink és a szerelők a legtöbbet hozták ki az autóból, és valójában nem is számíthattunk ennél többre. Ezen a hétvégén is hasonlóak lesznek a céljaink.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek